DM i Skoleskak 2006, 25.-26. november i Odense

DM i Skoleskak 2006, 25.-26. november i Odense

Årets Danmarksmesterskab i skoleskak blev afholdt for 33. gang på Abildgaardskolen, Gillestedvej 15, 5240 Odense NØ. Præmiesponsor
A: B: C: D: E: F:
Rundetavler 8. runde 8. runde 8. runde 8. runde 8. runde 9. runde
Slutstilling Slutstilling Slutstilling Slutstilling Slutstilling Slutstilling
Se masser af billeder: Lørdag – Søndag – Søndag II LEGO er præmiesponsor for DM i skoleskak
Dansk Skak Salg
Billeder – av av…
Nye billeder fra  præmieoverrækkelsenSøndag.Av Av… Alle billederne af præmietagerne er desværre i for dårlig kvalitet, så har du taget et eller flere billeder i forbindelse med præmieoverrækkelsen eller afslutningen, modtages de med tak påmads@skoleskak.dk

Pressemeddelelse
Flot afslutning på det 33. DM i skoleskak

Tak til alle de centrale organisatoriske kræfter
John Dahlberg, hans kone, Jan Kaas m. familie, Jesper Knudsen, Arne Bech Madsen og alle andre gode fynboer! Henrik Eriksen, Ejnar Johansen, turneringslederne: Kim Skaanning, Peter Foslund, Per Bromann, Erik Pontoppidan, Stig Holten og Mogens Keinicke. Lyn og fodboldledere: Bjarne Søndergaard og Peter Radil, skakcafeen: Morten Olstrup og Marie Frank-Nielsen, internetdækning: Allan Stig Rasmussen, Steffen S. Nielsen, Mikkel Stephensen og Mads Jacobsen.

Feedback – eller hvis der mangler nogle på takkelisten modtages med her.

Oversigt over vinderne af DM i skoleskak 2006 – stort tillykke!
A: Benjamin Skjoldan, BMS Skak, Storkøbenhavn Kredsen 6.5 p.
B: Alexei Cherstiouk Hansen, Taastrup Skoleskak 6.5 p.
C: Tobias R. Bøje, Skakcentret Læssøesgade, Århus Kredsen 6.5 p.
D: Mads Andersen, Morten Brørup Skolen, Århus Kredsen 7.5 p.
E: Tobias Juul Madsen, Struer FriskoleSkak, Ringkøbing Kredsen 7.0 p.
F: Jeppe Kofod Hansen, Østermarie Skole, Bornholms Kredsen 8.5 p.

Søndag, kl. 12:45
Alle grupperne er færdigspillet, og resultaterne kan nu findes her på siden.

Søndag, kl. 10:15
Anden sidste runde er nu i gang. I aftes var der DM i Lyn med mange flotte LEGO præmier til de glade vindere.

Forældrenetværket opfordre alle forældre til børn der spiller skoleskak, til at tilføje deres data til “Forældre Banken”, hvor vi forsøger at danne os et overblik over de mange kompetencer, som de forskellige forældre besidder. Du finder det hele påskoleskak.dk/foraeldre.

Lørdag, kl. 19:35
Synes du skoleskakken gør et godt stykke arbejde? Kan du også lide glade børn og unge omkring skakbrættet?

Du kan let støtte det frivillige samfundsengagerende ungdomsarbejde med en gave. Og trække beløbet fra efter gældende skatteregler! Så er du skakforældre, blot interesseret i skak eller ??, så kan du på skoleskak.dk/gave let bestille et girokort eller støtte med et valgfrit beløb på kontonr.: 0400  4012665712.

Lørdag, kl. 19:20
Nu er der endnu flere spændende billeder fra DM – se dem her.

Lørdag, kl. 17:40
Forældrenetværket og andre interesserede har netop stukket hovederne sammen for første gang. De ønsker I første omgang at endnu flere forældre vil fortælle netværket om deres kompetencer, så der kan blive etableret en “forældre bank” over forældrenes egenskaber.

Desuden sidder de lige nu og støber kuglerne til en skaklejr til foråret, hvor skoleskakspillerne og forældre deltager sammen. Læs mere om netværket påwww.skoleskak.dk/foraeldre.

Lørdag, kl. 17:00
Nu er der friske billeder, se dem her.

Så stod de der igen – på trappetrinene på Abildgårdsskolen. For 33. år i træk kunne arrangørerne byde velkommen til forventningsfulde skoleskakspillerne, der var kommet til Odense for at dyste om mesterskabet i 6 aldersgrupper. Alle 33 år har der været spillet på samme skole i Vollsmose, og 32 af gangene har John Dalberg været med som arrangør. Også denne, hvor han i sin velkomst kunne advare spillerne mod at forgribe sig på skolens Lucia-kjoler, som tidligere sæsoners kombattanter hvis nok var kommet til…

Blandt velkomsttalerne var også Jane Jegind, der som rådmand for børne- og ungdomsforvaltningen i Odense Kommune, glædede sig over, at Dansk Skole Skak igen i år havde valgt Odense som værtsby. Især var hun tilfreds med skakkens gavnlige effekter for koncentration og skolegang.

I skrivende stund er der spillet 3 runder og et hurtigt kig ud over spillerne viser, at kampiveren i er top. Remis er helt ukendt begreb!’

Fredag, den 24. november
Som markering af den glædelige begivenhed for alle børn, unge og voksne, at vi kommet ind i DUF-varmen (Dansk Ungdoms Fællesråd), vil der søndag eftermiddag blive delt ud af en kæmpe brunsvigerkage, som selvfølgelig vil være flot pyntet.

Spisning af kagemand vil foregå umiddelbart efter præmieuddelingen, hvor vi håber mange vil blive og hygge, og dermed støtte op omkring projektet. Der vil samtidig være mulighed for at få en god snak med Forretningsudvalget, Forældrekredsen og alle andre tilknyttet skoleskakken. Vel mødt.

Onsdag, den 22. november
Så løber det store DM i skoleskak snart af stablen under John Dahlbergs ledelse, med Henrik Eriksen i teknikken, Jan Kaas som køkkenchef, de gode turneringsledere:

A-gruppen – Peter Foslund, B-gruppen – Kim Skaanning, C-gruppen – Per Bromann, D-gruppen – Erik Pontoppidan, E-gruppen – Stig Holten og F-gruppen – Mogens Keinicke.

samt selvfølgelig løbende opdatering af resultater via www.skoleskak.dk/dm2006!

Men der er også plads til nyskabelser som:

  • Skakcafe
  • At ungerne opfordres til at notere deres partier
  • At de kan få partierne spillet igennem i skakcafeen af stærke (børnevenlige) skakspillere
  • Sponsorpræmier fra LEGO
  • Blomster på bordene i madområdet
  • Møde for kredslederne (eller deres substitutter)
  • Det første møde i ’Forældrenetværket’.
  • Desuden åbnes hele arrangementet at Jane Jegind, rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense.

Det hele sker 25.-26. november 2006 på Abildgaardskolen i Odense.

LEGO som præmiesponsor
Lego har valgt at sponsorere med fine præmier til vores Danmarksmesterskab i skoleskak.

Sponsoratet indebærer blandt andet 3 flotte skakspil, som alle deltagere har mulighed for at vinde ved en lodtrækning blandt alle de der overværer præmieuddelingen.

Bliver ens navn råbt op, skal man være tilstede for at modtage præmien – det duer altså ikke at sende en leder eller en god ven op 😉 Er du ikke er til stede vil præmien blive givet videre til en anden heldig. De øvrige præmier fra LEGO kan vindes ved deltagelse i lynturneringen lørdag aften.

Se pressemeddelelse nr. 14: DM i skoleskak 2006

Til alle forældre
”Forældre Netværket for skoleskakspillere” indbyder hermed alle forældre og voksne – også de som ikke har børn med til DM – der er enige i, at der er behov for yderligere indsats i arbejdet med udvikling og fastholdelse af skoleskak i Danmark. Det er jo jeres og vores børn, der spiller skoleskak!”

Vi er foreløbig 6 personer, men vi er meget interesseret i at få flere med! Vi håber, at I har lyst til at deltage i arbejdet, og da netværket er i sin opstartsfase, er der stor mulighed for indflydelse. Infomødet forventes at vare ca. 1 time. Lokalet oplyses på plakat ved indgangen.

Har du ikke har mulighed for komme til DM, men gerne vil indgå i netværket eller blot ønsker information, kan du kontakte: Niels Madsen: nielskargaard@yahoo.dk, tlf.: 6136 1277. Vi er vært ved en sandwich og en sodavand.

Se hele indbydelsen med dagsorden. Se også på skoleskak.dk/foraeldre.

Notering ved DM og Skakcafe
Mange skoleskakspillere har en tendens til at flytte brikkerne lidt for hurtigt, uden helt at gennemtænke konsekvenserne – og ups – så røg der lige en dronning! Når børnene noterer sættes tempoet ned og de overvejer en ekstra gang hvorfor modstanderen gjorde netop dette træk. Og hvad man kan gøre imod det. Svaret på det er ganske simpelt om notering!

I fx Norge og USA er det obligatorisk at notere og vi vil arbejde på at det også bliver en del af fremtiden i skoleskakken herhjemme. DM i skoleskak 2006 er en ”prøveballon”, og vi opfordrer stærkt til at børnene noterer (intet krav). Guleroden er, at de efterfølgende kan få deres parti gennemgået i den nyoprettede ’skakcafe’.

Forhåndskvalificerede
De spillere der blev sidste år blev placeret som nr. 1, 2 eller 3 er forhåndskvalificeret.

Desuden kan man kvalificere sig via et etableret dansk ratingtal på mindst:
gruppe A: 1900, B: 1750, C: 1600, D: 1450 samt E og F: 1300, alle gældende for dagen hvorpå kredsstævne afvikles.

Tilmelding og medlemskab sker ved kontakt til din kredsleder.

Individuelt NM i skoleskak på Island, februar 2007
Datoerne er ikke endelige, men det ser ud til, at stævnet bliver afviklet fra den 9. til den 11. februar. Vi rejser nok fra Danmark allerede den 8. februar, og kommer nok først tilbage i løbet af mandag den 12. februar.

For at komme med til Island skal man blive enten nr. 1 eller nr. 2 i sin aldersgruppe (dog ikke F-gruppen) ved individuelt DM i Odense den 25.-26. november. Allerede nu ligger det dog fast, at Torsten Lindestrøm bliver rejseleder på denne tur, ligesom vi har ”kapret” en af Danmarks allerstærkeste spillere til at være coach, nemlig stormester Sune Berg Hansen.

Økonomisk er det således, at deltagerne selv skal betale flyrejsen retur til Island. Til gengæld betaler de islandske værter resten (hotel og forplejning).


Praktiske oplysninger

Indbydelse
Ordensregler
Til alle forældre
Møder / notering / skakcafe

Fokus
DM i 200520042003
Bliv skoleskakleder – gratis info
Støt skoleskak – spar i skat
Skoleskak.dk/shop

Program Lørdag
Ankomst 12.30
Velkomst 12.45 – 13.00
1. runde 13.00 – 14.00
2. runde 14.15 – 15.15
3. runde 15.30 – 16.30
4. runde 16.45 – 17.45
5. runde 18.00 – 19.00
Aftensmad 18.15 – 19.30
DM i Lyn-skak, sport 19.45 – 21.30
Program Søndag
Morgenmad 07.30 – 08.45
6. runde 08.45 – 09.45
7. runde 10.00 – 11.00
8. runde 11.15 – 12.15
Middagsmad 11.30 – 13.00
Præmieuddeling 13.00 – 13.30
Stævne slut 13.30

.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat