Skolernes Skakdag

DET SKAL VÆRE SJOVT AT BLIVE KLOGERE!

Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag, fredag i uge 6 på skoler landet over. Alle kan være med – uanset alder, køn og kendskab til skakspillet. På dagen lærer eleverne at holde fokus, koncentration og tænke fremad.

SKOLER FÅR

Diplomer, skakregler og særlige Politiken-aviser til eleverne

Aktivitetslederkursus for lærere og pædagoger

PLAYMASTER-kurser for elever

Skolernes Skakdag-konceptet

Adgang til Landsfinalen

Hjælp til at forankre skoleskak på skolen

SKOLER SKAL

Være medlem af Dansk Skoleskak

Holde Skolernes Skakdag (minimum 90 minutter)

AKTIVITETSLEDERKURSUS

Op til Skolernes Skakdag afholdes der gratis aktivitetslederkursus i henholdsvis København og Aarhus. Her bliver du og dine kolleger klædt på til at afholde en vellykket Skolernes Skakdag på egen skole.

 

Aktivitetslederkurset er perfekt til dig, der skal holde Skolernes Skakdag for første gang. Det giver værktøjer og inspiration til, hvordan du kan arrangere og afvikle en succesfuld dag med sjove og lærerige skoleskak-aktiviteter for alle elever på skolen. Har du allerede været afsted, kan du sende dine kollegaer afsted på kurset, så de bliver rustet til at kunne hjælpe dig med at lave en Skolernes Skakdag eleverne sent vil glemme.

 

Kurset er gratis og afholdes den 24. og 25. januar. Hold øje med kalenderen og tilmeld jer via Mit Skoleskak.

PLAYMASTERS

Du kan også sende dine elever på kursus som forberedelse til Skolernes Skakdag. Fem elever fra skolens 5.-9. klasse kan deltage på et af de populære PLAYMASTER-kurser, hvor de bl.a. lærer at assistere på Skolernes Skakdag. Kurset forudsætter kendskab til brikkernes gang. I 2017/18 har der indtil videre været afholdt tre fuldt bookede PLAYMASTER-kurser i København, Aalborg og Grindsted. Til januar afholdes der yderligere tre kurser i henholdsvis Odense den 17. januar, Frederiksværk den 18. januar og Sakskøbing den 30. januar. Se datoer og steder i kalenderen og tilmeld jer via Mit Skoleskak.

LANDSFINALEN

Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag. Dagen er et breddearrangement, hvor det sociale er i centrum. Alle kan være med, når programmet byder på sjove skak-dyster, underholdning, besøg fra skoleskakkens maskot, Duffy, præmieoverrækkelse og kåring af ’Årets Skakskole’. Der er præmier til alle, men de tre bedste skoler vinder ekstra præmier – første pladsen kan blandt andet glæde sig til den flotte LEGO©-pokal! Skoler, der har været med til Skolerens Skakdag, kan sende hold afsted til Landsfinalen.

INSPIRATION

Skolernes Skakdag er for hele skolen. Alle elever kan være med. Især indskolings- og mellemtrinselever er vilde med dagen og kan på kort tid komme langt med de sort hvide brikker.
Få inspiration til, hvordan Skolernes Skakdag kan arrangeres hos jer, afhængigt af antal elever, skakkundskaber og jeres ønsker for dagen.

SKOLEPRESSE

Skolernes Skakdag er en god mulighed for at brande jeres skole i medierne. Ret nedenstående pressesmeddelelser til efter behov.

 

“SKOLERNES SKAKDAG på X SKOLE – FØR DAGEN”
“SKOLERNES SKAKDAG PÅ X SKOLE – EFTER DAGEN”
“SKOLEN TAGER TIL LANDSFINALE”

 

Det er altid en god ide også at ringe til redaktionen. De kan typisk fanges i de tidlige morgentimer, inden de afholder redaktionsmøde.

PRESSEFOTOS

Til fri afbenyttelse, men med angivelse af Dansk Skoleskak som kilde.

PARTNERE PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Politiken, Spar Nord Fonden og Børnenes Hovedstad, Billund.

SPONSORER PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Sponsorer på Skolernes Skakdag, der gør det muligt for os at arbejde for et liv med leg, læring og udvikling for alle.

HISTORIE
Inspirationen til Skolernes Skakdag er fundet hos Skolernes Motionsdag, der hver fredag før efterårsferien bevæger landets skolelever. I 2011 så Skolernes Skakdag dagens lys, hvor 1.365 børn og unge fra 11 skoler i Sønderjylland deltog.

Siden bredte dagen sig til resten af landet og i 2017 deltog næsten 40.000 elever på landsplan. I 2013 blev Landsfinalen i Skolernes Skakdag født, og er den dag i dag de deltagende medlemsskolers store festdag.