Skolernes Skakdag

DET SKAL VÆRE SJOVT AT BLIVE KLOGERE!

Skolernes Skakdag er hjernens årlige motionsdag, fredag i uge 6 på skoler landet over. Alle kan være med – uanset køn, kultur og kendskab til skakspillet. På dagen lærer eleverne at holde fokus, koncentration og tænke fremad.

SKOLER FÅR

Diplomer og særlige Politiken-skoleskakaviser til eleverne

Aktivitetslederkursus for lærere og pædagoger

PLAYMASTER-kurser for elever

Skolernes Skakdag-konceptet

Adgang til Landsfinalen

Hjælp til at forankre skoleskak på skolen

SKOLER SKAL

Være medlem af Dansk Skoleskak

Afvikle min. 1 forløb med skoleskakaktiviteter (90 minutter)

AKTIVITETSLEDERKURSUS

Op til Skolernes Skakdag afholdes der gratis aktivitetslederkursus i henholdsvis København og Aarhus. Her bliver du og dine kolleger klædt på til at afholde en vellykket Skolernes Skakdag på egen skole.

 

Aktivitetslederkurset er perfekt til dig, der skal holde Skolernes Skakdag for første gang, da det giver værktøjer og inspiration til, hvordan du og dine kolleger kan arrangere og afvikle en succesfuld dag med sjove og lærerige skoleskak-aktiviteter for alle elever på skolen. Uanset køn, kultur eller kendskab til skakspillet. Har du allerede været afsted på aktivitetslederkursus, kan du sende dine kollegaer afsted, så de bliver rustet til at kunne hjælpe dig med at arrangere og afholde en Skolernes Skakdag eleverne sent vil glemme.

 

Kurset er gratis og afholdes i januar. Hold øje med kalenderen og tilmeld jer via Mit Skoleskak.

PLAYMASTERS

Du kan også sende dine elever på kursus som forberedelse til Skolernes Skakdag. Fem elever fra skolens 5.-9. klasse kan deltage på et af de populære PLAYMASTER-kurser, hvor de bl.a. lærer at assistere på Skolernes Skakdag. Kurset forudsætter kendskab til brikkernes gang. I 2017/18 har der været afholdt PLAYMASTER-kurser i København, Aalborg, Grindsted, Odense, Frederiksværk og Sakskøbing. Læs om årets kurser her.

 

Hold jer opdateret i forhold til kommende PLAYMASTER-kurser i nærheden af jer i kalenderen. Tilmelding via Mit Skoleskak.

LANDSFINALEN

Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag. Dagen er et breddearrangement, hvor det sociale er i centrum. Alle kan være med.

 

I 2018 afholdes Landsfinalen den 16. marts fra kl. 11.00-15.30 i Magion i Grindsted. Programmet byder på fem sjove skak-dyster, underholdning, besøg af skoleskakkens maskot, DUFFY, præmier for i alt 50.000 kr. og kåring af ’Årets Skakskole’. Der er medaljer til alle elever, men de tre bedste skoler vinder ekstra præmier. Førstepladsen kan bl.a. glæde sig til den flotte LEGO©-pokal. Det er skoler, der har været med til Skolerens Skakdag, der kan deltage i Landsfinalen. Hver skole kan stille med op til 4 hold á 8 elever – i alt 32 elever pr. skole. Deltagelse er gratis for alle – også lærere og eventuelle fans. Der kan bestilles frokost for 50 kr. pr. person i forbindelse med tilmeldingen. Det er tilladt at medbringe egen madpakke.

 

Tilmelding til Landsfinalen 2018 åbner mandag i uge 8.
Deadline for tilmelding er den 28. februar.

INSPIRATION

Skolernes Skakdag er for hele skolen. Alle elever kan være med. Især indskolings- og mellemtrinselever er vilde med dagen og kan på kort tid komme langt med de sort hvide brikker.

 

Få inspiration til, hvordan Skolernes Skakdag kan arrangeres hos jer, afhængigt af antal elever, skakkundskaber og jeres ønsker for dagen.

SKOLEPRESSE

Fortæl den gode historie om Skolernes Skakdag på jeres skole. Til forældre, elever, lærere og pædagoger – men også til resten af lokalsamfundet.

 

SOCIALE MEDIER

Via Facebook, Instagram eller skoleintra kan I sikre, at forældre, elever, lærere og pædagoger har mulighed for at læse, se og høre om de mange sjove og lærerige aktiviteter, der finder sted på Skolernes Skakdag. På Dansk Skoleskaks Facebook-side eller ved hjælp af årets hashtag, kan I samtidig følge med i, hvordan andre skoler holder hjernens årlige motionsdag – og vise dem, hvordan I gør.

Tag meget gerne @DanskSkoleskak i jeres opslag – så sørger vi for at like og dele, og på den måde udbrede jeres gode historier om Skolernes Skakdag.

 

AVISER, RADIO & TV

Skolernes Skakdag er desuden en god mulighed for at brande jeres skole i de lokale eller regionale medier. Det er vores erfaring, at de ofte er interesserede i at dække, hvordan I holder Skolernes Skakdag.

Anvend eller lad jer inspirere af de to nedenstående skabeloner på pressemeddelelser til henholdsvis før og efter dagen.

 

“SKOLERNES SKAKDAG på X SKOLE – FØR DAGEN”
“SKOLERNES SKAKDAG PÅ X SKOLE – EFTER DAGEN”
“SKOLEN TAGER TIL LANDSFINALE”

 

Vær opmærksom på, at mange lokalmedier kun udkommer én gang om ugen og derfor har deadline nogle dage inden. Det er altid en god ide også at ringe til redaktionerne, så de gøres opmærksomme på jeres pressemeddelelse.

PRESSEFOTOS

Til fri afbenyttelse, men med angivelse af Dansk Skoleskak som kilde.

PARTNERE PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Politiken, Spar Nord Fonden og Børnenes Hovedstad, Billund.

SPONSORER PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Sponsorer på Skolernes Skakdag, der gør det muligt for os at arbejde for et liv med leg, læring og udvikling for alle.

HISTORIE
Inspirationen til Skolernes Skakdag er fundet hos Skolernes Motionsdag, der hver fredag før efterårsferien bevæger landets skolelever. I 2011 så Skolernes Skakdag dagens lys, hvor 1.365 børn og unge fra 11 skoler i Sønderjylland deltog.

Siden 2014 har Skolernes Skakdag været et landsdækkende skole-arrangement og i 2018 deltog næsten 48.000 elever på landsplan. I 2013 blev Landsfinalen i Skolernes Skakdag født, og er den dag i dag de deltagende medlemsskolers store festdag.