Skolernes Skakdag

“DET SKAL VÆRE SJOVT AT BLIVE KLOGERE!”

 

Skolernes Skakdag er hjernens årlige motionsdag, fredag i uge 6 på skoler landet over. Alle kan være med – uanset køn, kultur og kendskab til skakspillet. På dagen lærer eleverne at holde fokus, koncentration og tænke fremad.

SKOLER FÅR

Diplomer og særlige Politiken-skoleskakaviser til eleverne

Aktivitetslederkursus for lærere og pædagoger

PLAYMASTER-kurser for elever

Skolernes Skakdag-konceptet

Adgang til Landsfinalen

Hjælp til at forankre skoleskak på skolen

SKOLER SKAL

Være medlem af Dansk Skoleskak

Afvikle min. 1 forløb med skoleskakaktiviteter (90 minutter)

AKTIVITETSLEDERKURSUS

Op til Skolernes Skakdag afholdes der gratis aktivitetslederkursus to steder i landet. Her bliver du og dine kolleger klædt på til at kunne afholde en vellykket Skolernes Skakdag på jeres skole.

Aktivitetslederkurset er perfekt til jer, der skal holde Skolernes Skakdag for første gang. Det giver nemlig en række værktøjer og inspiration til, hvordan I kan arrangere og afvikle en succesfuld dag med sjove og lærerige aktiviteter for alle elever på skolen. Uanset køn, kultur eller kendskab til skakspillet.

Kurset er gratis og afholdes til næste år bl.a. i Skanderborg (Skanderborg Kulturhus) den 15. januar samt den 17. januar på Gerbrandskolen i København. Den 16. januar kan du desuden deltage i et online webinar. Tilmeld jer allerede nu via Mit Skoleskak.

PLAYMASTERS

Du kan også sende dine elever på kursus som forberedelse til Skolernes Skakdag. Fem elever fra skolens 5.-9. klasse kan deltage på et af de populære PLAYMASTER-kurser, hvor de bl.a. lærer at assistere på Skolernes Skakdag. I 2017/18 blev der afholdt PLAYMASTER-kurser i København, Aalborg, Grindsted, Odense, Frederiksværk og Sakskøbing. Læs om sidste års kurser her. I år bliver der afholdt hele 11 kurser over hele landet. Du kan læse mere om dette efterårs første PLAYMASTER-kursus, der blev afholdt på Christianshavn Skole den 10. oktober.

 

Besøg Mit.skoleskak.dk og find et kursus i nærheden af jer.

LANDSFINALEN

Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag. Dagen er et bredde-arrangement, hvor det sociale er i centrum. Alle kan være med.

 

Sidst blev Landfinalen afholdt i Magion, Grindsted. Dagen bød på intet mindre end 3.000 spændende skakpartier, underholdning ved den populære børne-tv-vært, Sebastian Klein og præmier for i alt 50.000 kr.

 

’Årets Skakskole’ blev Nørre Aaby Skole fra Middelfart. Der er medaljer til alle elever, men de tre bedste skoler vinder ekstra præmier.

 

For at deltage, skal din skole have været med til Skolerens Skakdag. Hver skole kan stille med op til 4 hold á 8 elever, dvs. i alt 32 elever pr. skole. Deltagelse i Landsfinalen er gratis for alle – også lærere og eventuelle fans. 

INSPIRATION

Skolernes Skakdag er for hele skolen. Alle elever kan være med. Især indskolings- og mellemtrinselever er vilde med dagen og kan på kort tid komme langt med de sort hvide brikker.

 

Få inspiration til, hvordan Skolernes Skakdag kan arrangeres hos jer, afhængigt af antal elever, skakkundskaber og jeres ønsker for dagen.

SKOLEPRESSE

Fortæl den gode historie om Skolernes Skakdag på jeres skole. Til forældre, elever, lærere og pædagoger – og til resten af lokalsamfundet.

 

Sociale medier

Med Facebook, Instagram eller på skoleintra kan I sikre, at forældre, elever, lærere og pædagoger kan læse, se og høre om de mange sjove og lærerige aktiviteter, der finder sted på Skolernes Skakdag på jeres skole. Her kan I også følge med i, hvad andre skoler laver på dagen.

Tag meget gerne @DanskSkoleskak i jeres opslag – så sørger vi for at like og dele, og på den måde udbrede historierne om Skolernes Skakdag på jeres skole.

 

Aviser, radio og TV

Skolernes Skakdag er desuden en god mulighed for at brande jeres skole i de lokale eller regionale medier. Det er vores erfaring, at de er interesserede i at dække, hvordan skoler træner koncentration og fordybelse på brættet.

I kan enten lade jer inspirere af de nedenstående skabeloner på pressemeddelelser eller bruge dem direkte.

PRESSEFOTOS

Til fri afbenyttelse, men med angivelse af Dansk Skoleskak som kilde.

PARTNERE PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken.

SPONSORER PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Sponsorer på Skolernes Skakdag, der gør det muligt for os at arbejde for et liv med leg, læring og udvikling for alle.

HISTORIE
Inspirationen til Skolernes Skakdag er fundet hos Skolernes Motionsdag, der hver fredag før efterårsferien bevæger landets skolelever. I 2011 så Skolernes Skakdag dagens lys, hvor 1.365 børn og unge fra 11 skoler i Sønderjylland deltog.

Siden 2014 har Skolernes Skakdag været et landsdækkende skole-arrangement og i 2018 deltog næsten 48.000 elever på landsplan. I 2013 blev Landsfinalen i Skolernes Skakdag født, og er den dag i dag de deltagende medlemsskolers store festdag.