Dansk Skoleskak | Skolernes Skakdag
25374
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-25374,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

DET SKAL VÆRE SJOVT AT BLIVE KLOGERE!

Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag, og afholdes fredag i uge 6 på skoler landet over. Alle kan være med – uanset alder, køn og kendskab til skakspillet. På dagen træner eleverne at holde fokus, koncentrere sig og at tænke fremad.

SKOLER FÅR

Diplomer, skakregler og særlige Politiken aviser til eleverne

Aktivitetslederkursus for lærere og pædagoger

PLAYMASTER kurser til eleverne

Adgang til Landsfinalen

Hjælp til at forankre skoleskak på skolen

SKOLER SKAL

Være medlem af Dansk Skoleskak

Holder Skolernes Skakdag i minimum 90 minutter

AKTIVITETSLEDER & PLAYMASTER

Op til Skolernes Skakdag afholdes aktivitetslederkurser, hvor lærere og pædagoger klædes på til at afholde en vellykket Skolernes Skakdag på egen skole. Hold øje med kalenderen for kursusdatoer, tilmelding sker via Mit Skoleskak.

 

Fem 5.-10. klasses elever fra skolen kan deltage på et PLAYMASTER kursus, hvor de bl.a. lærer at assistere på Skolernes Skakdag. Kurset forudsætter kendskab til brikkernes gang. I 2017/18 er der PLAYMASTER kurser i København (uge 38), Aalborg (uge 48), Billund (uge 49), på Fyn (uge 3) og Sjælland (uge 3). Se datoer og steder i kalenderen.

LANDSFINALEN

Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag. Dagen er et bredde-arrangement, hvor det sociale er i centrum, og alle kan være med når programmet byder på sjove skakdyster, underholdning, besøg fra skoleskakkens maskot Duffy, præmieoverrækkelse og kåring af ’Årets Skakskole’. Der er præmier til alle, mens de tre bedste skoler vinder ekstra præmier – første pladsen kan blandt andet glæde sig til den flotte LEGO© pokal! I 2017 blev Landsfinalen afholdt den 24. marts. Skoler der har været med til Skolerens Skakdag kan alle sende hold afsted til Landsfinalen.

INSPIRATION

Skolernes Skakdag er for hele skolen. Især indskolings- og mellemtrinselever er vilde med dagen og kan på kort tid komme langt med de sort/hvide brikker.
Få inspiration til hvordan Skolernes Skakdag kan arrangeres hos jer, afhængigt af antal elever, skakkundskaber og jeres ønsker for dagen.

SKOLEPRESSE

Skolernes Skakdag er en god mulighed for at brande jeres skole. Ret evt. følgende skabeloner for pressemeddeleser til efter behov.

 

SKOLERNES SKAKDAG på X SKOLE – FØR DAGEN
SKOLERNES SKAKDAG PÅ X SKOLE – EFTER DAGEN
SKOLEN TAGER TIL LANDSFINALE

 

Det er altid en god ide at ringe til journalisterne.