Skolernes Skakdag

Skolernes Skakdag er hjernens årlige motionsdag. Elever mødes på tværs af klassetrin, køn og kultur, og alle kan være med. Det er gratis at deltage.

TILMELDING

Skolernes Skakdag foregår om fredagen i uge 6. I 2021 er vi klar med livestream og online-platform, så alle elever kan være med til at motionere hjernen d. 12. februar.

SKOLERNES SKAKDAG 2021 GÅR ONLINE

Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag 2021 finder sted online. Dansk Skoleskak livestreamer på dagen kl. 08 – 13, hvor erfarne skoleskakundervisere er klar med et toptunet dagsprogram.

 

Vi opfordrer alle skoler til at sætte Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag på skemaet d. 12. februar, og så lover vi et sjovt, anderledes og lærerigt afbræk fra dagligdagen som skolens elever og lærere kan samles om – også selvom det er online.

 

Alle kan se og spille med, uanset om man er hjemsendt eller på skolen, når vi sørger for online turneringer, sjove indslag og en dag, hvor vi alle er vindere, idet vi motionerer hjernen.

DET FÅR I UD AF AT VÆRE MED

  • Skolernes Skakdag-konceptet
  • Hjælp til at forankre skoleskak på skolen
  • Diplomer og særlige Skolernes Skakdag-aviser
  • Aktivitetslederkursus for lærere og pædagoger
  • Adgang til Landsfinalen
  • PLAYMASTER-kurser for elever

AKTIVITETSLEDERKURSUS

Op til Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag afholder vi tre forberedende aktivitetslederkurser som webinarer. Her får deltagerne mulighed for at lære mere, om de aktiviteter, der finder sted på Skolernes Skakdag og teknikken bag. Der er også inspiration og idéer at hente, som man kan bruge i sin egen skoleskakundervisning fremadrettet.

 

Tilmeld dig under “AKTIVITETER” HER. Webinarene afholdes:
Den 19. Januar kl. 12 – 13.
Den 20. Januar kl. 15 – 16.
Den 21. Januar kl. 12 – 13.

LANDSFINALEN

Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag. Dagen er et bredde-arrangement, hvor det sociale er i centrum, og alle kan være med. Landsfinalen afholdes fredag d. 9. april 2021 online. Mere info tilgår.

For at deltage i Landsfinalen 2021 skal din skole have deltaget ved Skolernes Skakdag 2020 eller 2021. Hver skole kan stille med op til 4 hold a 8 elever, altså i alt 32 elever pr. skole, til Landsfinalen.

PLAYMASTERS

Du kan sende op til fem af dine store elever på endagskursus, hvor de lærer at lære fra sig. De bliver oplært i, hvordan de kan assistere til Skolernes Skakdag og arrangere frikvartersskak for de yngre elever på skolen.

Læs mere om kurserne her, og book jeres pladser under “Min Profil” på Mit Skoleskak.

Kurserne arrangeres i samarbejde med Spar Nord Fonden, og der vil være en egenbetaling for hver elev.

SKOLEPRESSE

Fortæl den gode historie om Skolernes Skakdag på jeres skole til forældre, elever, undervisere og resten af lokalsamfundet. Brug de færdige skabeloner nedenfor, det er lettest.

SOCIALE MEDIER

Med Facebook, Instagram eller på skoleintra kan I sikre, at forældre, elever, lærere og pædagoger kan læse, se og høre om de mange sjove og lærerige aktiviteter, der finder sted på Skolernes Skakdag på jeres skole. Her kan I også følge med i, hvad andre skoler laver på dagen.

Tag meget gerne @DanskSkoleskak i jeres opslag – så sørger vi for at like og dele, og på den måde udbrede historierne om Skolernes Skakdag på jeres skole.

SKOLESKAKSANGE

For at komme i den helt rette skoleskak-stemning er der to sange, vi anbefaler:

 

Den første er skoleskak-hittet ‘Min Dronning’, lavet af Mika & Tobias, som du kan høre her.

Den anden er en klassisk fællessang skrevet på en melodi, som alle kender. Den populære ‘skaksang’, kan du finde her.

SKOLERNES SKAKDAG 2020

51.855 elever og 302 skoler deltog i Skolernes Skakdag 2020 d. 7. februar. Det betød, at rekordmange elever ønskede hinanden ‘god kamp’, da de mødtes over skakbrætter over hele landet.

 

Finansminister, Nicolai Wammen, der tidligere har spillet skoleskak, holdt den officielle tale på Blågård Skole, København. Her sagde han bl.a., at man som skoleskakspiller var med i en særlig klub. En klub hvor man kunne spille med og mod folk fra hele verden.

 

Skolernes Skakdag 2020 var en fremragende dag med ansigter i dyb koncentration og store smil. Stort tak til vores partnere Spar Nord Fonden og Børneavisen, og vores sponsorer Lasertryk.dk og Parcel Feeder, for at gøre dagen mulig.

BILLEDER FRA LANDSFINALEN 2019

Til fri afbenyttelse, med angivelse af Dansk Skoleskak/Andreas Bastiansen som kilde.

PARTNERE PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond og Børneavisen.

NATIONAL PARTNER
NATIONAL PARTNER
MEDIEPARTNER

SPONSORER PÅ SKOLERNES SKAKDAG

Sponsorer på Skolernes Skakdag, der gør det muligt for os at arbejde for et liv med leg, læring og udvikling for alle.