Besøg en visionsskole

Dansk Skoleskak samarbejder med flere visionsskoler, der er eksempler på, hvordan man får systematisk skoleskak integreret til gavn for elevernes faglige, sociale og mentale udvikling.

 

Visionsskoler er inspiration for politikere, skoleledere, lærere/pædagoger og andre, der overvejer at prioritere systematisk skoleskak. Inspirationen kan bl.a. bestå i skolebesøg, hvor man med egne øjne kan erfare, hvordan skoleskak hjælper med at spille hjernen stærk.

 

Ønsker du at besøge en visionsskole? Send en mail til sha@skoleskak.dk.

Vi oplever, at skoleskak styrker sammenholdet og fællesskabsfølelsen - både i stamklasser og på tværs af årgange. Desuden har vi set eksempler på fagligt- eller socialt udfordrede elever, som oplever at de mestrer de forskellige aktiviteter og er bedre til skoleskak eller på lige fod med deres klassekammerater.
- Anne Holm, Svenstrup Skole.

VORES VISIONSSKOLER

Balsmoseskolen, Egedal.

Her inspirerer man til brugen af HPS – Hjernen på Skemaet®, SFA – Skoleskak for Alle® og Lær Skak Med Duffy!® På Balsmoseskolen lærer alle elever at spille skoleskak og 0.-5. årgang undervises en gang om ugen i matematikaktiveter på skakbrættet. Skolen anvender aktivt skoleskak i arbejdet med at styrke fælleskaber på tværs af skolens almen- og specialområdet.

 

Birkhovedskolen, Nyborg.

Her spiller eleverne hjernen stærk med læringsprogrammet SKAK+MAT®, hvor eleverne har systematisk skoleskak på skemaet og løser opgaver, som træner dem i at tælle, regne og lægge sammen, undersøge løsninger, træne kombinationer og arbejde med koordinatsystemet.

 

Svenstrup Skole, Aalborg.

Svenstrup Skole oplever, at skoleskak styrker sammenholdet og fællesskabsfølelsen – både i stamklasser og på tværs af årgange. Desuden ser de eksempler på fagligt- eller socialt udfordrede elever, som oplever at de mestrer de forskellige aktiviteter og er bedre til skoleskak eller på lige fod med deres klassekammerater.

Live Chat