Besøg en visionsskole

Dansk Skoleskak samarbejder med flere visionsskoler, der er eksempler på, hvordan man får systematisk skoleskak integreret til gavn for elevernes faglige, sociale og mentale udvikling.

 

Visionsskoler er inspiration for politikere, skoleledere, lærere/pædagoger og andre, der overvejer at prioritere systematisk skoleskak. Inspirationen kan bl.a. bestå i skolebesøg, hvor man med egne øjne kan erfare, hvordan skoleskak hjælper med at spille hjernen stærk.

 

Ønsker du at besøge en visionsskole? Send en mail til lene@skoleskak.dk.

På Nørrevangsskolen spiller vi hjernen og hinanden stærk med skoleskak!
Alle elever 0.-7.klasse spiller skoleskak 1 lektion om ugen. Denne tradition gennemsyrer skolen og alle skolens elever har derfor kendskab til skak og ser skak som en naturlig del af deres hverdag og omgang på tværs af klasser, årgange og skoler f.eks. til Skolernes Skakdag og Kommunestævnet.
På Nørrevangsskolen bruges skoleskak især som et pædagogisk værktøj, da vi gennem flere år har set, hvordan skoleskakken giver vores elever en vej ind i fællesskabet, et fælles udgangspunkt og sprog for alle elever i klassen samt tonsvis af personlige og fælles succesoplevelser.

- Martin Hyldgaard Larsen, Skoleleder, Nørrevangsskolen i Randers

VORES VISIONSSKOLER

Nørrevangskolen, Randers

 

Balsmoseskolen, Egedal

 

Fælleshåbskolen, Vejle

 

Auning Skole, Norddjurs

 

Birkhovedskolen, Nyborg

 

Ringkøbing skole, afd. Rindum, Ringkøbing-Skjern

 

Verninge Skole, Assens

 

Bjergmarkskolen, Holbæk

Live Chat