ARV OG TESTAMENTE

GØR DIT BEDSTE TRÆK

Dansk Skoleskak styrker børn og unges læring og trivsel, når vi får flere til at kigge op fra skærmen, se hinanden i øjnene og spille hjernen stærk med skoleskak.

 

Dansk Skoleskak modtager under 1% i fast offentlig støtte. Skoleskakaktiviteterne er derfor helt afhængige af privatpersoner, der tænker fremad og støtter, at flere udsatte og tænksomme børn og unge kan udvikle sig fagligt, socialt og mentalt med skoleskak.

 

Det måske stærkeste træk er at lade skoleskakaktiviteter indgå i din arv, så endnu flere finder glæde ved skoleskak/skakspillet – måske som du selv har oplevet?

 

Dermed bliver dit træk til mange flere, både konkret på skakbrættet og som et afgørende træk i en ung dreng eller piges liv. Sådan var det fx for generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen, som beskrevet i Jyllands-Postens portræt.

GØR SKOLESKAK TIL EN DEL AF DIN ARV

 

Betænker du Dansk Skoleskak, får du gratis advokathjælp til dit testamente. Kontakt generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen, mads@skoleskak.dk / tlf. 2240 1488 og hør om mulighederne for at give glæden ved skakspillet/skoleskak videre.

”Jeg vil finde et eller andet sted hvor et par 100.000 faktisk kan mærkes.”

JESPER VIL GERNE GØRE NOGET FOR ET STØRRE FORMÅL.

Derfor har Jesper planlagt et klogt træk. Han har inddraget Dansk Skoleskak i sit testamente.

 

Det var Jespers søster der foreslog ham idéen om at være mere bevidst om hvad hans penge skal gå til, når han ikke længere selv er til stede. ”Det er ikke fordi jeg har tjent en masse penge igennem årene, jeg har bare aldrig brugt dem jeg havde”.

 

Jesper har et bankende hjerte for juniorskak, og han vil gerne føre skakglæden videre til den næste generation. I næsten 20 år har han været juniortræner i Allerød Skakklub, og det giver ham liv og energi at være sammen med de unge skakhoveder. ”Når man er til stævne er der den der entusiasme der smitter… Jeg må indrømme jeg bliver i godt humør af det…”

 

Gør som Jesper og tænk et træk fremad.

TESTAMENTER OG LEGATER

HVORFOR OPRETTE ET TESTAMENTE?

Med arveloven kan du i dag disponere over en større del af din formue end tidligere, hvis du opretter et testamente.

 

Fordelene ved at oprette et testamente er at du sikrer dig selv og dine efterladte juridisk, så din arv bliver fordelt efter dit ønske.

 

Går du med overvejelser om at testamentere til fordel for en organisation som Dansk Skoleskak, skal du oprette et legat eller et testamente.

 

Hvis du ikke opretter et testamente, vil arven altid gå til din familie – eller staten, hvis du ikke har arvinger.

BOAFGIFT

Når du støtter Dansk Skoleskak er du med til at sikre at børn og unge bruger hovedet, lærer at tænke fremad og får mere selvtillid til skoleskak.

 

Her betyder den nyeste mobil, det smarteste tøj eller at far er i fængsel IKKE noget.

 

Dansk Skoleskak er fritaget for at betale boafgift, så hvis du betænker os i dit testamente, vil hele din arv gå til børn og unges leg, læring og uddannelse.

GIV GLÆDEN VIDERE

Du kan også oprette dit testamente hos Mine Arvinger, hvor al rådgivning gives af en uddannet jurist. Det er ligeså gratis, når du betænker Dansk Skoleskak i testamentet, og forud for oprettelse har du mulighed for gratis og uforpligtende rådgivning.

Vi samarbejder med Legal Desk, der vil lave dit testamente gratis, hvis du støtter Dansk Skoleskak gennem din arv. Det foregår nemt og sikkert. Opret gratis testamente med Legal Desk.

ARVELOVEN

Arveloven inddeler dine arvinger i tre klasser. Har du arvinger i første arveklasse, arver de det hele, også selvom du har arvinger i enten anden eller tredje arveklasse. Har du ingen arvinger i første arveklasse, går din arv videre til anden arveklasse osv.

 

Har du ingen arvinger efter loven, arver staten.

1.

Første arveklasse er din ægtefælle og dine livsarvinger – dvs. børn, børnebørn osv.
Arven fordeles med 50% til din ægtefælle og 50% til dine livsarvinger. Hvis I har almindeligt formuefællesskab, udtager den længstlevende ægtefælle 50% af fællesboet som sin egen boslod. Det betyder, at den længstlevende i alt udtager 75% af det samlede bo.

 

Har du ingen livsarvinger, arver din ægtefælle det hele. Efterlader du dig omvendt ikke en ægtefælle, arver dine livsarvinger det hele.

 

Bemærk, at ugifte par ifølge arveloven ikke automatisk arver noget af hinanden.

2.

Anden arveklasse er dine forældre og deres livsarvinger – dvs. dine søskende, nevøer og niecer, deres børn osv.

3.

Tredje arveklasse er dine bedsteforældre og deres børn – dvs. dine mostre, morbrødre og dine fastre og farbrødre. Bemærk, at dine fætre og kusiner ikke er arvinger efter loven.

TAK – MED DIN HJÆLP KAN VI SPILLE FREMTIDENS HJERNER STÆRKE!

Kontakt generalsekretær Mads Jacobsen på mads@skoleskak.dk eller på telefon 2240 1488, hvis du vil vide mere om hvordan du kan give en gave, der gør en forskel.

FLERE MÅDER AT STØTTE PÅ

Gennem Dansk Skoleskak kan du også støtte organisationen med et mindre beløb som månedlig støtte, årlig støtte eller engangsstøtte. 

 

Med din hjælp kan vi udbrede og forbedre skoleskak til alle folkeskoler i hele landet.

 

Sammen kan vi hjælpe børn og unge i at blive bedre til matematik, øge deres koncentration og få bedre sociale kompetencer gennem skoleskak.

Live Chat