Uddannelsessæsonen er i gang!

Uddannelsessæsonen er i gang!

Hele sensommeren er fuld af skoleskakuddannelser, hvor undervisere kan blive introduceret til eller få genopfrisket, hvordan de kan bruge skoleskak aktivt og systematisk i deres undervisning.

SKOLESKAKLÆRER-UDDANNELSEN®

På skoleskaklærer-uddannelsen® bliver du introduceret til de pædagogiske metoder og værktøjer du bruger i skoleskak, og hvordan skoleskak kan understøtte matematiktimen. Samtidig får du vejledning i, hvordan du starter skoleskak op på din skole.

Den første åbne uddannelse blev holdt 22.-23. august i Haderslev, hvor 14 undervisere fra 8 skoler tog tænkekasketterne på og blev sat ind i, hvordan de bedst kan bruge skoleskak i deres undervisning. Gennem konkrete aktiviteter fik de også inspiration til, hvordan skoleskak kan støtte op om trivsel og fællesskab mellem eleverne.

Samme uge blev der også afholdt en lokal uddannelse i Kerteminde. Langeskov Skole sendte 11 undervisere på skoleskaklærer-uddannelse® d. 24.-25 som et startskud til at få skoleskak integreret på skolen. Når et helt hold af undervisere bliver uddannet på samme tid, bliver skoleskak et bæredygtigt tiltag: det bliver spredt ud over flere årgange og der er flere der kan træde til hvis en underviser skifter arbejdsplads.

Læs mere om skoleskaklærer-uddannelsen® her
Nysgerrig på udbyttet? Læs andre underviseres evaluering her

BOOK UDDANNELSE

De næste åbne skoleskaklærer-uddannelser® bliver holdt:
12.-13. september i København
19.-20. september i Aarhus
Skal du og din kollega have plads? Book her

Skal I have en lokal uddannelse på jeres skole eller i jeres kommune? Skriv til laer@skoleskak.dk for at få mere at vide.

ANDRE UDDANNELSER

August og september byder også på uddannelsesdage for indsatserne HPS – Hjernen På Skemaet® og FGU-MOVES®. Her har underviserne været på uddannelse før og bruger allerede skoleskak i deres undervisning. Underviserne får derfor også mulighed for at dele erfaringer og sparre fagligt med hinanden.

Læs mere om HPS – Hjernen På Skemaet®
Læs mere om FGU-MOVES®

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat