Nogle spiller Ludo, vi mødes om skakbrættet

Nogle spiller Ludo, vi mødes om skakbrættet

Æresmedlem Bjarnes Søndergaard har en helt særlig andel i årets DM i Skoleskak & Læringsfestival, for han medbringer 6 børnebørn. De har alle kvalificeret sig til stævnet i Nordjyllands Kredsen, og tager turen til Fyn for at deltage i festlighederne. I alt har Bjarne 10 børnebørn, og selvom de andre også spiller skoleskak, er det ”kun” 6 der skal med til DM.

Det er Bjarne der har introduceret sine børnebørn for skoleskak. Selvom de har skoleskak på skemaet, er det især gennem et aftenhold, at Bjarne har vakt interessen for skoleskak. Hver uge er der ca. 25 børn i alle aldre, der deltager, og det er en god måde at holde dem til ilden på.

Faktisk er hele familien én stor skoleskakfamilie, hvor både forældre, børn og børnebørn har spillet gennem tiden. Fx spillede de babyskak sammen i juleferien, og Bjarne synes, det er hyggeligt, at han har en interesse, der kan samle familien: ”Nogle familier spiller Ludo, vi mødes om skakbrættet.”

Det vigtigste for Bjarne er, at børnebørnene har det sjovt til DM i Skoleskak & Læringsfestival. Så må udfaldet blive som det bliver. Heldigvis kan Bjarne følge med i resultaterne hele weekenden på Skoleskak.dk/dm2022. Og Bjarne skal holde øje med mange rækker, da hans børnebørn er mellem 6-15 år gamle. Forhåbentlig har børnebørnene en masse gode historier med hjem, som de kan fortælle til Bjarne over skakbrættet.

Vi ønsker alle et godt DM med højt humør og lune håndtryk!

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat