Skoleskak i Hirtshals

Skoleskak i Hirtshals

Hallen i Hirtshals Idrætscenter emmede af skarp koncentration, stor entusiasme og højt humør, da et hav af skoleelever fra 0.-3. klassetrin på Hirtshals SkoleCenter torsdag den 1. og fredag den 2. juni dystede mod hinanden på de sort-hvide felter til Skoleskakmesterskaberne.

Styr på skakreglerne
Alle tre folkeskoler i Hirtshals SkoleCenter har tidligere på året deltaget i Skolernes Skakdag og den efterfølgende Landsfinale i Billund, og skakspillet er derfor ikke helt nyt territorie for eleverne. Dog viste eleverne fra Tornby sig som de bedste blandt eleverne fra 0.-3. klassetrin. De løb således med titlen som årets Hirtshals-mester i skoleskak og slog dermed eleverne fra Hirtshals Skole og Horne Skole.

De mindste løb med sejren
Til stor begejstring kunne de skakkyndige elever løfte pokalen, der i år blev overrakt af formand for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget i Hjørring Kommune, Kasper Maarup Andersen. Den konservative lokalpolitiker ser mange positive elementer i skoleskak som en del af undervisningen: ”Det er imponerende, at noget så ’gammeldags’ som skak, kan fungere så godt i den moderne skole. Især er det fantastisk, hvordan eleverne fordyber sig i skakspillet.”

SKAK+MAT® i Hjørring kommune
Alle 0.-3. klasseelever fra Tornby-, Horne- og Hirtshals Skole har i løbet af det snart afsluttede skoleår haft SKAK+MAT®-undervisning på skoleskemaet 1 time ugentligt, for at styrke deres kompetencer i matematik, læring og trivsel. Skoleskakmesterskaberne var derfor ligeledes en festlig afslutning et år med SKAK+MAT®-projektet på Hirtshals SkoleCenter.

Et stort tillykke til Tornby indskoling, der løb med sejren og tak til alle de seje elever der deltog i turneringen.

Spørgsmål? Kontakt laer@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat