Nye PLAYMASTERS® i aktion

Nye PLAYMASTERS® i aktion

SÆT PLAYMASTEREN® I SPIL

I marts deltog 20 engagerede elever på PLAYMASTER®-kursus i Værløse. De er nu blevet skarpe på hvordan man hjælper andre med at spille hjernen stærk, og hvordan man forklarer brikker og regler til dem der aldrig har spillet skoleskak før.

Dagen var fuld af god energi og højt humør, og de nyuddannede PLAYMASTERS® var spændte på at prøve deres nye færdigheder af på egen skole. Vi har tjekket ind på Ådalens Skole og Balsmoseskolen, for et indblik i hvordan de har sat deres PLAYMASTERS® i spil.

ÅDALENS SKOLE

Videnscenteret på Ådalens Skole i Frederikssund havde 7 unge fra 8. klasse med på PLAYMASTER®-kursus. De havde godt styr på minigames og brikkernes gang da de skulle gennemgå materialet med hinanden, men det var noget helt andet at komme ud i indskolingen og prøve at undervise skoleskak på egen hånd.

I starten var det lige lidt grænseoverskridende, men så gik der lidt tid og så blev det bare bedre.

De unge blev hurtigt opmærksomme på at tale højt og tydeligt når de forklarede ud i klassen, og at visse pointer trænger tydeligere igennem når de bliver forklaret ved det enkelte bord. Det var en god øvelse for dem at kunne rumme sig selv og give plads til sine kammerater, når det var deres tur til at forklare.

Hjemme på Ådalens Skole er de nye PLAYMASTERS® hurtigt blevet sat i sving. Der er startet et samarbejde med en børnehaveklasse, hvor de i mindre hold kommer til skoleskakundervisning 8 gange inden sommerferien. Børnehaveklasserne har ikke spillet skoleskak før, så programmet har stået på bondeskak, og er stille og roligt blevet udvidet med andre minigames som fx Action-Skak Frugtsalat og Tapre Riddere.

De nye PLAYMASTERS® klarer det super godt og er virkelig vokset med opgaven. Som ordblinde elever kan nogle skoledage være op ad bakke, men i rollen som PLAYMASTER® har de fundet en plads hvor de kan være rollemodeller og føre an.

Børnehaveklasserne har stor respekt for deres PLAYMASTERS® og undervisningen mellem de to klasser har medført venskaber på tværs af klasserne, hvor vink og smil bliver udvekslet når eleverne krydser hinanden på gangene eller i skolegården.

Ådalens PLAYMASTERS® har undervist 5 ud af 8 planlagte lektioner, og der er allerede planer om at fortsætte i samme klasse, og at tilføje en ny børnehaveklasse i små sessioner indtil efterårsferien.

BALSMOSESKOLEN

Balsmoseskolens PLAYMASTERS® var helt høje på liv efter at have undervist indskolingen på PLAYMASTER®-kurset. De yngre elever sad pænt og lyttede, mens de 8 elever fra 4. og 5. klasse fortalte og forklarede om skoleskak.

Forinden havde Balsmoseskolens PLAYMASTERS® forberedt sig i tålmodigt at forklare minigames, og lavet tydelige aftaler omkring hvem der fortalte om de forskellige regler, hvilket gjorde deres undervisning flydende og succesfuld.

Det var faktisk meget nemt når man har øvet sig i en hel dag.

De nye PLAYMASTERS® fik deres første gang på græs ved Egedal Kommunemesterskab, hvor de hjalp med at holde overblik og besvare spørgsmål der opstod under runderne.

Balsmoseskolens talentfulde PLAYMASTERS® glæder sig til at komme mere i spil efter sommerferien, hvor planen er at de skal stå for frikvartersskak og hjælpe til ved skolens skoleskakarrangementer.

SKAL I HAVE PLAYMASTERS® PÅ JERES SKOLE?

Skriv til playmaster@skoleskak.dk for at planlægge et kursus nær jer.

Kontakt laer@skoleskak.dk // +45 3049 0580 for råd og vejledning til hvordan I sætter jeres PLAYMASTERS® i spil.

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat