Lars kæmper for skoleskak

Lars kæmper for skoleskak

EN ILDSJÆL DER STARTEDE DET HELE

Månedens inspirationshistorie handler om Lars Faczinek-Beckmann, der underviser i matematik og naturfag på Frederikssund Private Realskole. Han brænder for sit arbejde, han brænder for sine elever, og han brænder for skoleskak. Hvis det ikke var for Lars, var skoleskak slet ikke blevet så stort på skolen, som det er i dag.

ET LYKKELIGT TILFÆLDE

Det var egentlig ret tilfældigt, at Lars blev introduceret til skoleskak. Han havde en elev, der havde svært ved matematikken, så derfor begyndte han at kigge på alternative læringsmetoder. Han faldt over Dansk Skoleskak og besluttede sig for at afprøve playful learning. Udover det faglige udbytte, som eleven fik fra skoleskak, lagde Lars mærke til andre kompetencer, der også blev trænet, som koncentration og fordybelse. Og så var Lars solgt.

SKOLESKAK OVERALT

Med stigende opbakning fra både skole og forældre har Lars formået at få skoleskak udbredt på alle klassetrin helt ned til 0 klasse. Skolen reklamerer med skoleskak på deres hjemmeside, og det bliver også nævnt til forældre på infomøder. Flere matematiklærere bruger aktivt skoleskak som et værktøj i deres undervisning, og Lars bruger det også i sine klasser, når de har temadage.

En af skolens store successer er frikvartersskak, der bliver holdt i 12-pausen. Da Lars startede initiativet op, var målet at 20 elever skulle dukke op. Men Lars havde undervurderet, hvor vilde eleverne var med skoleskak, for i første frikvarter kom der 70 børn, og de havde slet ikke skakmaterialer nok til alle. I dag spiller omkring 100 ud af 700 elever hver uge, og børn på tværs af klassetrin sidder sammen og fordyber sig over skakbrættet. Lars har trofast en håndfuld PLAYMASTERS, der hjælper ham, og de kan også selv stå for aktiviteterne, når Lars er forhindret.

EN SÅRBAR SUCCES

Lars er meget aktiv i at få andre lærere med på skoleskakbølgen. Han har brugt eftermiddage på at undervise skolens matematiklærere i skoleskak og sætte dem ind i forskellige minigames. Lars er heller ikke bleg for at komme ud i de forskellige klasser og hjælpe læreren med at starte skoleskak op. Lars er skoleskak på Frederikssund Private Realskole.

Men som hos andre medlemsskoler gør det også skoleskak meget sårbart. Derfor bliver den matematikansvarlige, Carina, også sendt afsted på Skoleskaklærer-uddannelsen® her i efteråret. Lars’ mål er, at alle undervisere i børnehaveklasserne med tiden også får alle Dansk Skoleskaks kurser, så de selvstændigt kan bygge børnenes skoleskakfundament. Det er et mål, der tager tid at realisere, men som Lars siger: ”hvis der er nogle, der er villige til at kæmpe for det, så kommer det også til at ske.” Og Lars er villig til at kæmpe for det.

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

BESTIL GRATIS INFOMATERIALE

Vil du vide mere om, hvordan I kommer i gang med at spille hjernen stærk på din skole? Ca. 1/3 af landets skoler er allerede i gang med at skabe nye veje til læring for deres elever.

Bestil gratis infomateriale

Book en gratis rådgivningssamtale med en læringskonsulent

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat