I praktik hos skoleskak

I praktik hos skoleskak

I uge 17 havde Dansk Skoleskak Kathrine fra 8. Klasse i praktik. Hun var primært praktikant i kommunikationsafdelingen og fik lov til at deltage i forberedelserne til Landsfinalen i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag® og hjælpe til med kommunikation og andre praktiske på selve dagen. Hvis du har lyst til at vide, hvad man bl.a. kan lave som praktikant i Dansk Skoleskak, kan du læse med her, hvor Kathrine har sat ord på sin praktiktid hos skoleskak.

Jeg hedder Kathrine Lindegaard Bruntse, og jeg vil gerne fortælle om min uge i praktik hos Dansk Skoleskak. Der er rigtig mange arbejdsopgaver man normalt ikke tænker på, at man laver i Dansk Skoleskak. Jeg ville fx gerne lave noget med kommunikation.

MANDAG

Min praktik startede med, at jeg mødte ind og fik hilst på dem, der arbejder på Dansk Skoleskaks Landskontor. Jeg skulle være i praktik hos Caroline, der er kommunikationsmedarbejder, så dagen gik stille og roligt i gang med en række mså opgaver. Jeg var i praktik den uge, hvor der var Landsfinalen i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag®, så jeg skulle både hjælpe med at laminere skilte og rette en masse pressemeddelelser til, så de kunne sendes ud til en masse lokale medier.

Da klokken blev 13.00, skulle jeg ned i Skakkens Hus – hjernens motionscenter®. Her hjalp jeg med at gøre klar til, at folk kunne komme og spille og hygge sig. Jeg lavede praktiske opgaver som fx at skære croissanter over og vaske æbler, men jeg fik også lov til at spille imod folk, der kom forbi, hvilket var rigtig hyggeligt.

TIRSDAG

Tirsdagen brugte jeg på at skrive en artikel til Magasinet Skoleskak, hvilket er virkelig fedt, da det ikke er tit, man får muligheden for at skrive til et blad.

Jeg var også til møde med Caroline og projektmedarbejder, Nana, om kommunikation til Landsfinalen. Der skulle laves indhold til både Facebook, Instagram, hjemmeside og video, så vi skulle planlægge præcist hvilket indhold, der skulle laves, og fordele indholdet ud mellem os.

ONSDAG

Onsdag var store-flyttedag til Landsfinalen. Der skulle bæres en masse ting op fra kælderen og ned fra kontoret, så der blev gået en del på trapper den morgen. Det der skulle med var blandt andet beachflag, brikker og brætter. Og så skulle der køres til Grindsted, som er en biltur på omkring 3 timer. Der blev selvfølgelig holdt en pause på vejen, hvor vi spiste og snakkede.

I MAGION blev jeg sat på udsmyknings holdet, så jeg skulle sætte en masse beachflag og roll-ups op, hvilket var lidt hårdt. Jeg hængte også sorte og hvide balloner op sammen med nogle børn, og dem skulle jeg også lige instruere i, hvordan man gjorde.

Vores mediedækning startede allerede onsdag, så undervejs fik jeg også taget billeder og hjalp med at lægge det op på de sociale medier.

Det var en rigtig hyggelig dag, men der blev kørt på til 21:30, så jeg var også godt træt bagefter.

TORSDAG

Landsfinalen er jo altid en fest, og det var en virkelig fed oplevelse at være en del af crewet bagved. Som noget af det første på dagen lavede jeg en story til Facebook og Instagram, der sagde, at vi var klar til, at Landsfinalen skulle starte. Bagefter skulle jeg op på tribunen for at filme alle deltagerne råbe ”God kamp!” og starte 1. Runde. Det er nemlig noget helt særligt at se alle give hånd og sige ”God kamp” på samme tid.

I løbet af dagen skulle jeg lave en masse stories, der viste den gode stemning til Landsfinalen. Efter frokostpausen hjalp Caroline, Nana og jeg hinanden med at interviewe to PLAYMASTERS® om at være PLAYMASTER® til Landsfinalen og om stemningen i MAGION. Min opgave var at filme interviewet, så det kunne blive lagt op online.

Derefter fik jeg en lille pause fra alt det med sociale medier, da jeg skulle hjælpe maskotten DUFFY! med at tage imod statsministeren! Det er ikke hver dag man lige møder statsministeren, så det var en mega sej oplevelse. Dog blev der lidt af et kaos, da Mette Frederiksen skulle åbne sidste runde. Alle flokkedes omkring hende, så det var svært for os andre at komme rundt.

Dagens sidste opgaver var at filme statsministerens tale, lidt af underholdningen med Anders Wortmann og far, og da vinderskolen blev udråbt og hyldet i guldregn.

FREDAG

Om fredagen var der afrunding på min praktik, hvor min sidste opgave var at skrive om min praktiktid.

Det har været en fantastisk uge med masser af sjove og hyggelige opgaver. Dansk Skoleskak er et rigtig rart sted at være i praktik, hvor man er omgivet af søde og venlige mennesker.

Tak fordi I læste med!

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat