DA FORTNITE BLEV TIL FORTKNIGHT

DA FORTNITE BLEV TIL FORTKNIGHT

PREMIERE PÅ FORTKNIGHT-SKAK TIL SKOLERNES SKAKDAG
I fredags, d. 8. februar, var der officiel premiere på Fortknight-skak ved Skolernes Skakdag 2019. Spillet er inspireret af den digitale landeplage Fortnite, og i Fortknight-skak kombineres elementer fra det digitale univers med skakspillets bræt og brikker.

Spillet så første gang dagens lys på Skodborg Skole i Vejen Kommune, hvor skoleskakleder Lene Juul Moesgaard, har udviklet det sammen med sine elever. Lene fortæller, at det har været spændende at udvikle spillet sammen med eleverne og finpudse det undervejs:

”Det er en god måde at komme i snak med eleverne på og få en god relation til dem. Vi prøver hele tiden at variere undervisningen, også når vi har skoleskak, og en dag tænkte jeg, at man måske kunne få det populære Fortnite ind i skakken. Vi har også brugt Fortnite i engelskundervisningen, fx når vi skulle oversætte forskellige udfordringer, og i musiktimerne, hvor vi har brugt den berømte Fortnite-dans”.

Lene begyndte at eksperimentere med bræt og brikker og fik imens idéer og inputs fra sine elever, der testede og spillede på livet løs. Fortknight-skakspillet begyndte at tage form, og en dag var den der bare. Der blev spillet udklækket i sin nuværende form – og tænk, nu bliver det spillet flittigt i hele landet.

ÅRETS SIGNATURAKTIVITET
Fortknight-skak var en stor succes til Skolernes Skakdag i fredags, hvor der var officiel premiere på spillet. På Balsmoseskolen i Egedal Kommune, hvor Skolernes Skakdag officielt blev skudt i gang, blev der også spillet Fortknight-skak til den hele store guldmedalje, og både Danmarks Radio og TV2 overværede begivenhederne. Se et klip fra TV-Avisen på DR1 her.

Find en spilbeskrivelse af Fortknight-skak her og de omtalte hjørnemarkører her.

I alt mødtes hele 49.853 elever på landspland i venskabelig dyst på tværs af køn, klassetrin og kultur, da Skolernes Skakdag 2019 løb af stablen. Læs mere om fredagens begivenheder her.

Vil I være med til Skolernes Skakdag næste år? Læs mere om den store dag her.

Er din skole endnu ikke medlem af Dansk Skoleskak, eller vil du høre om mulighederne? Bestil infomateriale her, eller ring til os på 3049 0580. Vi sidder klar med råd og vejledning.

Skolernes Skakdag og Landsfinalen arrangeres i samarbejde med Politiken og Spar Nord Fonden.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat