FANTASTISK SKOLERNES SKAKDAG 2019

FANTASTISK SKOLERNES SKAKDAG 2019

OFFICIEL ÅBNING PÅ BALSMOSESKOLEN
Fredag d. 8. februar slog 293 skoler over hele landet dørene op til Skolernes Skakdag 2019, og det blev et brag af en fest. Den officielle åbning foregik på Balsmoseskolen i Egedal Kommune, hvor KL’s formand for Børne- og Undervisningsudvalget, Thomas Gyldal Petersen, åbnede ballet sammen med skolens 567 elever.

Vores allesammens Duffy, Dansk Skoleskaks maskot, havde også fundet vej til Egedal Kommune, og han var med hele dagen. Duffy er i sandhed en populær herre, og begejstringen ville ingen ende tage, da han kom ind i forhallen, hvor alle var samlet.

EN SPÆNDENDE DAG FOR HELE SKOLEN
Alle skolens 567 elever var med til Skolernes Skakdag, og der var arrangeret aktiviteter for en hver smag. Efter velkomsten i forhallen myldrede eleverne ud i forskellige afkroge af skolen. Eleverne havde på forhånd valgt, om de ville deltage i skakturneringen i den store sal eller være i skakværkstederne, hvor der på skift blev spillet strategoskak, actionskak og Fortknight-skak.

Imens spillede de mindste bondeskak, og der var også gang i gigantskakken i forhallen. Hvor end man kiggede hen, var der skakaktiviteter i gang, og hele skolen summede af begejstring.

Dagen blev rundet af med skakternet kage og uddeling af diplomer til alle elever som tak for indsatsen.

AKTIVITETER I HELE LANDET
Det var langt fra kun på Balsmoseskolen, der var gang i skakaktiviteterne. Dagen lang strømmede det ind med stemningsbilleder og -videoer fra det ganske land. Det var fantastisk at se, hvor meget de skoleskakansvarlige rundt omkring på skolerne havde gjort ud af at arrangere en spændende dag for eleverne – der var både udklædning, udsmykning, sange, skakkager og meget mere, og naturligvis alverdens former for skakaktiviteter.

Tak til alle 293 medvirkende skoler og de 49.853 elever, der deltog i festlighederne. Også en særlig tak til de skoleskakansvarlige ude på skolerne, som har gjort rigtig meget for at give eleverne en fantastisk dag at huske tilbage på.

Flere nationale medier var med og overværede premieren på Fortknight-skak ved den officielle åbning af Skolernes Skakdag på Balsmoseskolen. Se et klip fra TV-Avisen på DR1 her.

SKAL JERES SKOLE VÆRE MED?
Vil I være med til Skolernes Skakdag næste år? Læs mere om den festlige dag her. Er din skole endnu ikke medlem af Dansk Skoleskak, eller vil du høre om mulighederne? Bestil infomateriale her, eller ring til os på 3049 0580. Vi sidder klar med råd og vejledning.

Skolernes Skakdag arrangeres i samarbejde med Politiken og Spar Nord Fonden. Tak til GLS, Lasertryk og Parcel Feeder for hjælp med tryk og distribution.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat