Anton hjælper både 8.- og 2. klasser

Anton hjælper både 8.- og 2. klasser

PLAYMASTER I AKTION

Anton går i 8. klasse på Bjergmarkskolen i Holbæk. Han har ADD og går i en almen klasse, hvor han har adgang til en kontaktgruppe efter behov. Kontaktgruppen består af undervisere og elever fra 0.-9- klasse med specielle behov, og er et sted eleverne kan gå hen, når den normale undervisning bliver for meget. For et år siden blev Anton sammen med andre elever fra kontaktgruppen sendt på HPS PLAYMASTER-kursus, hvor de lærte hvordan de kan hjælpe andre med at spille skoleskak.

At være PLAYMASTER giver Anton lidt ekstra styrke i den almindelige skoledag, og skoleskak er et givende redskab til inklusion i klassen. For i skoleskak er der andre spilleregler end ved klassisk tavleundervisning. Her kan Anton lære fra sig og vise sine klassekammerater hvad han kan, uden nogle benspænd.

For nylig holdt Bjergmarkskolen en fordybelsesdag for hele 2. årgang. Temaet var skoleskak og Anton var med som PLAYMASTER for at hjælpe til. Der var forskellige værksteder med skakaktiviteter og Anton hjalp til i værkstedet med bondeskak og Among Us-skak. Anton var rolig og tålmodig og 2. klasserne lyttede til alt hvad han sagde, ligesom når de voksne underviser.

Anton var god til at tale med eleverne om god skakstil, og det ledte til samtaler om de følelser man kan opleve ved at spille skoleskak, og hvordan god skakstil kan være med til at gøre det lettere at håndtere de svære følelser.

Det er ikke første gang Anton hjælper med at undervise i skoleskak som PLAYMASTER. Han var med til at undervise sin egen årgang i matematik på skakbrættet til matematikkens dag. Super sejt! Og ligesom eleverne i 2.klasse, så lyttede de ældre elever til Anton mens han introducerede og forklarede forskellige minigames. Hans interesse for skoleskak har smittet så meget af på eleverne, at flere af drengene fra Antons klasse nu spiller online-skak i frikvarteret.

Bjergmarkskolen glæder sig til Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag 2023, hvor Anton og de andre PLAYMASTERS skal hjælpe 2. årgang med at spille hjernen stærk i den store idrætshal.

Vil du har PLAYMASTERS på din skole? Der bliver løbende tilføjet kurser til Skoleskak.dk/kalender, så tilmeld dine elever et kursus nær jer på Mit.skoleskak.dk

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat