Unge talenter til NM

Unge talenter til NM

Unge skoleskaktalenter drog i weekenden 13.-15. februar til Nordisk Mesterskaber på Færøerne.

Unge talenter til Nordisk Mesterskab

Af Mads Boe

“Nordisk Mesterskab er slut for denne gang. Det var et flot arrangement Færøerne havde fået stablet på benene i Klaksvik, Færøernes næststørste by med knap 5000 indbyggere.

Turneringen blev spillet i gode rammer på det gamle sømandshjem som i dag er omdannet til hotel. Spilleforholdene på hotellet var fine  med live-dækning af alle partier (dog med lidt drillende teknik undervejs). Det er altid en fordel, når man bor og spiller samme sted. Frokost og aftensmad spiste vi i en bygning 50 meter fra spillestedet, og her havde arrangørerne meget fornuftigt valgt “konservative” retter som boller i karry, lasagne og til afslutningsmiddagen  – oksehøjreb.

Stævnet var meget komprimeret med 6 lange runder der skal afvikles på 3 dage, så det var begrænset hvad det blev til af sightseeing i løbet af den forlængede weekend. Da det samtidigt regner næsten alle dagene på øen i foråret, blev det kun til lidt gåture i det flotte landskab i mellem regnbygerne.

Skoleskakmæssigt gik det det den danske delegation tilfredsstillende. Vi fik 3 medaljer med hjem. I gruppe E fik vi en suveræn vinder i Jonas Bjerre fra Skanderborg. Jonas levede op til favoritværdigheden og vandt sikkert med 5/6 efter to hurtige remiser i de sidste runder for at sikre sig titlen. I gruppe D var Filip Boe Olsen forsvarende Nordisk Mester, men et nederlag i runde to til den højestratede betød at det endte med en sølvmedalje med den flotte score 5/6. Endelig fik vi en 3. plads i gruppe C, hvor Sophus Mechlenburg Møller opnåede 4/6 og på bedre korrektion nappede bronzemedaljen.

Vores enkeltresultater, hvor i øvrigt ingen af vores spillere scorede under 50%  var følgende:

Gruppe A:

 1. Rasmus Thøgersen – 4 point
 2. Viktor Haarmark Nielsen – 3 point

Gruppe B:

 1. Jesper Søndergaard Thybo – 3,5 point
 2. Mikkel Manosri Jacobsen – 3 point

Gruppe C:

 1. Sophus Mechlenburg Møller – 4 point
 2. Bjarke Hautop Kristensen – 3 point

Gruppe D:

 1. Filip Boe Olsen – 5 point
 2. Nicolai Kistrup – 3 point

Gruppe E:

 1. Jonas Bjerre – 5 point
 2. Nienke van den Brink – 3,5 point

I holdkonkurrencen som bedste Nordiske nation kæmpede vi om det flotte Lego-trofæ der blev indstiftet af Dansk Skoleskak på hjemmebane i Billund sidste år. Opgøret var tæt, men vi trak det længste strå ved at score mange point i den sidste runde til følgende slutstilling:

 1. Danmark 36,5 point
 2. Norge 34 point

3-4. Sverige 33 point

3-4. Island 33 point

 1. Finland 27 point
 2. Færøerne 16,5 point

Til afslutningsceremonien høstede vi det største bifald da vi hævede LEGO-pokalen. En svensk dreng kom i øvrigt og spurgte om, hvorfor Duffy ikke var med på Færøerne til at overrække pokalerne.

Det er en træt dansk delegation der tidligt mandag morgen fløj mod København fra lufthavnen i Vagar. Det har været en rigtig god tur med masser af  hygge og godt kammeratskab.”

Stor tak til Mads Boe for den fine beretning.

Spørgsmål? Kontakt Mads Boe på boe@skoleskak / 2324 1560.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat