’Team Tranegård’ – Ny skoleskakklub!

’Team Tranegård’ – Ny skoleskakklub!

Mandag d. 29. august startede Tranegårdsskolen skoleskak op, og det skete med manér! Skoleskak maskotten Remis startede festlighederne, da han bød velkommen til Jeppe og Marie fra Lille Nørd på DR. De to små ”nørder” underholdte til stor begejstring for 0.-4. klasserne, der var samlet til underholdning og skoleskak som optakt til starten af deres nye skoleskakklub ’Team Tranegård’.

Det er Jan Andersen, der sammen med en anden forælder, har taget initiativ til at starte skoleskak på Tranegårdsskolen.

“Vi introducere skoleskak i matematik undervisningen for 0.-4. klasse, og det har vi fået alle matematiklærerne med på. Det er også planen at alle de andre klasser, 5.-9., skal spille skoleskak. Det betyder grundlæggende, at børnene med skoleskak ikke kun bliver bedre til matematik og skakspillet, de bliver også bedre til at læse. Det er den læringsmæssige del af det.”

Fortæller Jan Andersen, og fortsætter: “Så har vi også forventninger om at eleverne bliver gode kammerater af det og, at de bliver bedre til at koncentrere sig. Vi ved godt at små drenge kan have svært ved at sidde stille, fordi de har travlt med at spille på deres Iphone, Nintendo og alt muligt andet. – Det kan have svært ved at tage imod en besked fra en lærer, der siger ’Nu skal I sætte jer ned og tie stille’. Det prøver vi at afhjælpe på den her måde.”

Skoleskakklubben ’Team Tranegård’ vil hver mandag fremover samle eleverne fra Tranegårdsskolen, til leg og læring med deres skoleskaklærer, skakmestrene Klaus Berg og Marie Frank-Nielsen. Og med skakmestre som skoleskaklærer er Jan Andersens ambitioner høje.

“Vi vil gerne være gode til det her. Nu bruger vi jo mange ressourcer og tid på det, – Vi har sat nogle kompetente mennesker til at drive skoleskakklubben. Derfor vil vi faktisk gerne vinde det vi kan deltage i. Vores første ambition er, at vores små klasser vinder det hele til Copenhagen Open på Københavns Rådhus i marts. På lidt længere sigt vil vi gerne vinde DM for hold og også vinde de individuelle.  Derudover er vores mål på længere sigt at finde tre venskabsskoler, vi kan spille med. Vi vil gerne finde en i New York, en i Moskva og en i Beijing. Det er vores mål, så det gør vi i løbet af nogle år. Vi er ambitiøse og vi vil gerne lave det her ordentligt. Succes avler succes, det ved vi godt. “

Ambitioner og store forventninger mangler de ikke på Tranegårdsskolen. Det samme gælder opbakningen til skoleskakklubben. Der er fantastisk opbakning hele vejen rundt, det gælder både, skoleledere, lærere, hele GFO’en og forældrene, fortæller Jan Andersen.

Se billederne fra arrangementet herunder.

[nggallery id=23]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat