Sommerskak i skolegården

Sommerskak i skolegården

NYE GIGANTSKAKSPIL

Nim Skole har fået to spritnye gigantskakspil til skolegården, som skal sørge for sjov, leg og fællesskab. Skoleleder Lars Jensen fik ideen, da han troede på, at de store sort-hvide felter kunne skabe et dybere fællesskab på tværs af klasserne. Han gik derfor sammen med nogle engagerede forældre fra skolebestyrelsen for at søge om penge, og i maj modtog Nim Skole 4.400 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

De to gigantskaksæt skal være et socialt samlingspunkt for skolen. Lars bestilte dem så tidligt han kunne, så de allerede har været brugt henover foråret. De var blandt andet et kæmpe hit til Brædstrup Markedsfest, hvor både børn, unge og voksne samledes for at styrke deres hjerner på kryds og tværs. Med store brikker er det lettere for flere personer at spille sammen på ét bræt, og det er også nemmere at være tilskuer, når spillet er over fem gange så stort som et normalt skakbræt!

På Nim Skole er de to gigantskaksæt blevet et midtpunkt i skolegården. Om sommeren har de stået ude, og om vinteren står de i aulaen og byder op til dyst. Der er selvfølgelig elever der allerede er vilde med skoleskak, som bruger spillene, men de inviterer altid flere klassekammerater med for at flytte brikker, og på den måde vokser interessen for spillet hele tiden.

På Nim Skole kan alle elever spille skoleskak, og der er altid stor opbakning til skoleskakarrangementer. Nim Skole deltager både i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag®, Landsfinalen og det lokale kommunemesterskab. Derudover er der også super seje PLAYMASTERS®, som hjælper til i skoleskaktimerne og laver frikvartersskak i løbet af året.

Lars synes, de nye gigantskaksæt er en kæmpe gave til skolen, og han er stolt af, hvor godt eleverne har taget imod dem. Skoleskak er kommet for at blive på Nim Skole.

Vil du vide mere om skoleskak? Bestil gratis infomateriale her

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat