“BLIVE PLAYMASTER? DET SKAL I GØRE” – PLAYMASTER

“BLIVE PLAYMASTER? DET SKAL I GØRE” – PLAYMASTER

Denne måneds inspirationshistorie handler om Alberte og August, der er tvillinger og playmastere. En playmaster er en elev fra 5-9. klasse, der har været på vores playmaster-kursus, og derfor er ekstra dygtig til at lære andre skoleskak, arrangere skoleskak for kammerater fx i frikvarterene og hjælpe til større begivenheder som Skolernes Skakdag.

Når sommerferien slutter starter Alberte og August i 9. klasse på Frederikssund Private Realskole.

HVORFOR BLEV I PLAYMASTERE?

August: Indtil da havde jeg bare spillet, fordi det var sjovt at lære noget nyt og sætte sig ved brættet og flytte på nogle brikker, men der var ikke så meget socialt omkring det. Da jeg hørte om det her, hvor man kunne hjælpe andre, være flere sammen i et større fællesskab, så sagde jeg straks ja.

Alberte: Det er også fedt at lære fra sig, især når det er noget, man synes er sjovt. Jeg har haft gode oplevelser med skoleskak og som playmaster kan jeg være med til at give andre den samme oplevelse, som jeg har haft.

HVORNÅR FØLTE I, AT I GJORDE EN FORSKEL SOM PLAYMASTER?

Alberte: Jeg husker en lille dreng, der gik i 0.- eller 1. klasse, der intet kendte til skoleskak og ikke havde nogen at lege med. Han kom med til frikvartersskak, og der lærte jeg ham reglerne stille og roligt, og så blev han bedre og bedre, og fik også flere og flere at snakke med, og så var frikvartersskak et sted, han var social.

August: Der var en yngre dreng på skolen, som jeg allerede kendte, han sagde, at han kunne spille skak. Da vi spillede, så jeg, at han kun kendte nogle få af brikkerne, så jeg forsøgte at lære ham mere. I starten pjattede han meget og væltede lidt rundt med brikkerne, men da vi kom rigtigt i gang, så blev han mere seriøs og gjorde det virkelig godt. Det var fedt at se ham koncentrere sig.

HVIS DER LÆSER NOGEN MED, DER OVERVEJER AT BLIVE PLAYMASTER, HVAD VIL I SÅ SIGE TIL DEM?

August: Det skal I gøre! Man får meget mere ud af det end at sætte sig, flytte på brikker og gå igen. Som playmaster kan man hjælpe andre og være med til at give sin passion videre, og det er en rigtig fed følelse.

Alberte: Ja, og man gør ikke kun andre dygtigere, men også sig selv.

VIL DU VÆRE PLAYMASTER?

I starten af det nye skoleår har vi playmaster-kurser rundt om i hele landet. Hold øje med vores hjemmeside og Facebook, hvor vi løfter sløret for de præcise datoer.

En playmaster i aktion til Landsfinalen.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat