SKOLESKAK OG MATEMATIK

SKOLESKAK OG MATEMATIK

Denne måneds inspirationshistorie er med matematiklærer Jesper Skov fra Tallerupskolen i Assens Kommune. De var en af 214 skoler, der spillede hjernen stærk på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag, hvor TV2 Fyn besøgte skolen.

“ELEVERNE LÆRTE EN MASSE NYE AT KENDE FRA ANDRE ÅRGANGE”

Tallerupskolen havde en rigtig god Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag. Som Jesper selv beskriver det: “Der var rigtig god stemning, hvor alle hyggede sig og lærte en masse nye elever fra andre årgange at kende.”

Se den gode stemning i TV2 Fyns indslag her eller klik på billedet nedenunder. 

INTRODUCER MATEMATISKE BEGREBER MED SKAKSPILLET

Skoleskak kan bruges på mange forskellige måder i undervisningen. Jesper er ofte rundt i klasserne og spille med eleverne, og så taler de om de forskellige fagudtryk, der knytter sig til skakspillet – typisk hentet fra matematikkens verden.

“Fx i 4. klasse har vi snakket om diagonaler – ligesom løberen bevæger sig – så har vi brugt skakbrættet som et kvadrat og talt om, hvor mange diagonaler, der er i kvadrattet.”, fortæller Jesper.

Jesper bruger skoleskak i undervisningen, da det er en god måde at introducere eleverne for matematiske termer. Med skakspillet bliver det også sjovt for eleverne at lære, forklarer han.

“JEG VIL KLART ANBEFALE SKOLESKAK”

Jesper anbefaler skoleskak og giver også et tip med på vejen. Han forklarer: “Det er en god idé at finde andre lærere på skolen at samarbejde med, så du også får en sparringspartner, så kan I også hurtigere få spredt skoleskak ud til flere elever.”

SKAK+MAT®

Jesper har tidligere været på Dansk Skoleskaks uddannelse SKAK+MAT®, der fokuserer på undersøgende matematik, samtaler om matematik via skoleskak og på at lære matematik på nye måder.

Mere info om SKAK+MAT® + datoer for uddannelser.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat