Skoleskak i hele landet

Skoleskak i hele landet

Tak for endnu en fantastisk Skolernes Skakdag!

Hele 47.921 elever fra 284 skoler i hele landet – fra Bornholm i øst til Ringkøbing i vest, Hirtshals i nord til Tønder i syd – valgte i år at bruge det meste af en skoledag på at motionere hjernen med til Skolernes Skakdag 2018. Det er flere end nogensinde før, og det er vi meget glade for og stolte af! Se billeder fra dagen på Facebook.

Børne- og undervisningsordfører for Venstre, Anni Matthiesen åbnede dagen på Præstemoseskolen i Hvidovre, hvor ca. 400 elever i løbet af dagen sad bag skakbrættet i skolens to gymnastiksale til en dag i skoleskakkens tegn. Eleverne skulle igennem fire forskellige skoleskak-aktiviteter, der indeholdt både samarbejde og bevægelse.

Anni Matthiesen fra Venstre har kæmpet hårdt for, at Dansk Skoleskak i efteråret blevet skrevet på finansloven med en årlig bevilling for de næste fire år. Noget hun er glad for og stolt af.

Skoleskak er med til at styrke børn og unges færdigheder i matematik. De lærer at tænke logisk og koncentrere sig, samtidig med de har det sjovt. Dermed er skoleskak med til at gøre skoledagen mere varieret og spændende. At det er lykkedes at sikre penge til Dansk Skoleskak i finansloven, er jeg glad for og stolt af.

Anni Matthiesen, børne- og undervisningsordfører, Venstre

Udover Anni Matthiesen fik skolen også besøg af Hvidovre Kommunes borgmester, Helle Adelborg. Dansk Skoleskaks bestyrelse var repræsenteret ved tidligere undervisningsminister for Socialdemokratiet, Christine Antorini.

Tusindvis af skoleskak-dyster

Skolernes Skakdag bød vanen tro på tusindvis af dyster på de sort-hvide felter i hele Danmark.

Der blev spillet alt lige fra ‘Quadro’, et firemands-skakspil, ‘Arm & Hjerneskak’, hvor evnerne til samarbejde for alvor sættes på prøve, til ‘Frem-i-bussen-skak’, hvor eleverne var i bevægelse. Enkelte fandt også vej til den online læringsportal, PLAY!, hvor nybegyndere bl.a. kan lære om og øve sig i brikkernes gang.

På mange skoler var nyuddannede PLAYMASTERS desuden med til at undervise deres klassekammerater i skakspillet. Henover efteråret og vinteren har Dansk Skoleskak, med støtte fra Spar Nord Fonden, uddannet en lang række PLAYMASTERS fra hele landet. I Odense, Aalborg, Frederiksværk og København.

Der skal lyde en meget stor tak til de mange lærere og pædagoger, der har stået for at arrangere og afvikle Skolernes Skakdag på de lokale skoler. Og til de hundredevis af skoleledere, der har prioriteret skoleskak som undervisningsmetode, der træner en række elementære kompetencer som koncentration og tålmodighed, samtidig med de har det sjovt. For “Det skal være sjovt at blive klogere!” som er mottoet for Skolernes Skakdag.

I løbet af de seneste dage, og især i løbet af dagen i dag, har en lang række medier valgt at fortælle den gode historie om Skolernes Skakdag 2018.

På Dansk Skoleskaks Facebook-side kan du se billeder fra nogle af de hundredevis af skoler, der i år deltog i hjernens årlige motionsdag. Du kan også læse, se og høre noget af den medieomtale, den store, landsdækkende skoleskak-dag fik i medierne i løbet af dagen. Tidligt i morges var der bl.a. indslag i P4 Trekanten og P4 Østjylland om Skolernes Skakdag 2018 på henholdsvis NOVA Skolen i Vejle Kommune og Stensballeskolen i Horsens Kommune. I det ene indslag udtalte forskningschef ved VIA University College sig om skoleskaks positive indvirkning på elevers kompetencer i matematik.

Har vi misset et indsalg? Skriv meget gerne til os på skakdag@skoleskak.dk.

Den officielle åbning af Skolernes Skakdag 2018 fandt sted på Præstemoseskolen i Hvidovre, hvor Anni Matthiesen, der er børne- og undervisningsordfører for Venstre, holdt tale og satte gang i skoleskakaktiviteterne landet over.

Landsfinalen 2018


Den festlige afslutning på Skolernes Skakdag 2018 finder sted den 16. marts, når der i Magion, Grindsted er Landsfinale 2018. Her vil mere end 1.000 børn og unge sætte sig til skakbrættet samtidig og bl.a. kæmpe om titlen som Årest Skakskole 2018.

Tilmelding åbner mandag i uge 8.

Spørgsmål? Kontakt skakdag@skoleskak.dk / 3049 0580.

Tak til partnerne!

Skolernes Skakdag arrangeres af lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord FondenPolitiken og Børnenes Hovedstad, Billund.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat