Skakkens Hus – hjernens motionscenter®

Skakkens Hus – hjernens motionscenter®

ET NYT SAMLINGSPUNKT

Mens fokus i mange år har været på fysisk træning i traditionelle motionscentre, bliver det nu også muligt at træne hjernen og dyrke mentalt sunde fællesskaber, når verdensnyheden: Skakkens Hus – hjernens motionscenter® – et mødested for mental udvikling og fællesskab på tværs af generationer, åbner i 2024. Dansk Skoleskak står bag realiseringen, der sker med opbakning fra bl.a. A.P. Møller Fonden, den filantropiske forening Realdania, ambassadører, andre fonde, virksomheder og private.

Dansk Skoleskak vil i Sølvgade 15 i København (50 m. fra Kongens Have) etablere Skakkens Hus – hjernens motionscenter® på 750 m2, så 25.000 besøgende årligt kan inviteres til mentalt sunde aktiviteter på tværs af køn og kultur, generationer og grænser.

VERDENSMESTER BAKKER OP

Magnus Carlsen, også kendt som skakkens Mozart, er på Times liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker, og udtaler:

Skakkens Hus – hjernens motionscenter er visionært og inspirerende. Det skaber nye muligheder for skoleskak og bringer skakspillet længere frem i lyset. Jeg håber, det kan vise vejen, så vi en dag får et lignende initiativ i Norge og andre steder i verden.

SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER® POP-UP

De kommende brugere inviteres til at medudvikle verdensnyheden, så allerede 27. september 2023 kl. 14 åbner Skakkens Hus – hjernens motionscenter® POP-UP på 150 m2 i Sølvgade, hvor børn, unge, voksne og ældre året ud inviteres til at afprøve aktiviteter og komme med input til Skakkens Hus – hjernens motionscenter®. Derefter forestår en større ombygning, inden verdensnyheden Skakkens Hus – hjernens motionscenter® officielt kan åbnes for offentligheden.

Åbningstider:
Mandag og onsdag kl. 14-18: Skakavtiviteter for alle
Fredag kl. 9-12: Spil hjernen stærk for seniorer

Læs mere om Skakkens Hus – hjernens motionscenter® på Skakkenshus.dk

For yderligere oplysninger, kontakt generalsekretær Mads Jacobsen på mads@skoleskak.dk / 2240 1488.

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat