SFT-stævner i Randers og Favrskov

SFT-stævner i Randers og Favrskov

Torsdag d. 30 og fredag d. 31 oktober slog først Nørrevangsskolen og siden Hadsten Skole dørene op til kommunestævner i skoleskak i samarbejde med Nordea Fonden og Dansk Skoleskak.

KOMMUNEMESTERSKABET I RANDERS

Om torsdagen deltog 6 skoler fra Randers Kommune, og næsten 250 elever af alle aldre sad klar ved skakbrætterne, da 1. runde startede om formiddagen.

Det blev en dag med masser af koncentration, smil og “tak for kampen” – sådan hilste man på sin modstander før hvert parti startede.

I løbet af dagen var der stor spænding om, hvilken skole der ville tage vandrepokalen med hjem som vinder af kommunemesterskabet.

Når pointene løbende blev registreret efter hver runde, stod eleverne klistrerede til skærmene, der viste den foreløbige stilling, og der lød et jubelbrøl hver gang elevernes respektive skole kravlede en plads op i det samlet regnskab. Og jubelbrølet blev kun større, da værtsskolen, Nørrevangsskolen, afslutningsvist kunne kåres som vindere.

KOMMUNEMESTERSKABET I FAVRSKOV

Ca. 175 elever fra 4 skoler var klar til at spille hjernen stærk, da kommunemesterskabet i skoleskak i Favrskov Kommune startede fredag morgen.

Det var en dag med stor entusiasme, fokus og masser af nye bekendtskaber. Efter 7. runder var resultatet entydigt og med guldkonfetti og jubelbrøl, blev Præstemarkskolen kåret som kommunemestre.

SFT-STÆVNER

Begge stævner er en del af Dansk Skoleskaks indsats ‘Skoleskak Fællesskaber på Tværs”, hvor formålet er at samle elever på tværs af køn, kultur og klassetrin for at spille hjernen stærk. Læs mere om SFT her.

Og selvom hvert et stævne har en vinder-skole, er der medalje og diplom til alle elever, for alle er vindere efter en dag med nye fællesskaber, hvor hjernen blev trænet, så den er ekstra klar næste gang en udfordring dukker op.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat