Pige-DM: Vinderne fundet

Pige-DM: Vinderne fundet

VINDERNE AF DM I PIGESKAK 2018 ER FUNDET

I år var Horsens Byskole afd. Fussingvej vært for turneringen, hvor 68 piger kæmpede om at blive Danmarks dygtigste pige-skoleskakspillere. Der blev flyttet brikker, dystet med konger og dronninger men også ‘tøsehygget’ i stor stil.  Efter en lang række spændende skak-partier både lørdag og søndag, blev topplaceringerne i de fem forskellige grupper afgjort.

Som noget nyt, blev der i år også kåret “Den bedste sportsånd” i hver gruppe. Skoleskakansvarlig på Horsens Byskole, afd. Fussingsvej, Peter Santa Sørensen var idémanden bag den nye titel. Det betød altså, at pigerne – udover at spille om de tre pokaler i hver gruppe – skulle kæmpe om, hvilken spiller der havde udvist ”Den bedste sportsånd”. Turneringslederne i hver gruppe havde ansvaret for at udpege vinderne af denne sportsånds-konkurrence.


B-GRUPPEN

1. Birgitte Brunsgaard Jacobsen, 7 point (Vestfjends Skoleskak)
2. Liva Boysen, 4 point (Horsens Byskole afd. Fussingsvej)
3. Shanne Jakobsen, 4 point (Jetsmark)


C-GRUPPEN

1. Elisa Medum, 4 point (Horsens Byskole afd. Fussingsvej)
2. Sara Olesen, 3 point (Horsens Byskole afd. Fussingsvej)
3. Laura Vase Pedersen, 2 point (Horsens Byskole afd. Fussingsvej)


D-GRUPPEN

1. Andrea Kongskov, 8 point (Hornslet Skoleskak)
2. Sigrid Erstad Jørgensen, 7 point (Himmelev Skole)
3. Ingrid Elmer Nielsen Refs, 6 point (Christianshavns Døttreskole)

“Den bedste sportsånd”: Liva Boysen, Horsens Byskole afd. Fussingsvej

“Den bedste sportsånd”: Elisa Medum, Horsens Byskole afd. Fussingsvej

“Den bedste sportsånd”: Katrine Nielsen, Horsens Byskole afd. Fussingsvej


E-GRUPPEN

1. Nanna Ehrenreich, 8 point (Præstemarkskolen)
2. Zofia Marzec, 7 point (European School Copenhagen)
3. Aliyah Adsbøl Jensen, 5,5 point (Horsens Byskole afd. Fussingsvej)


F-GRUPPEN

1. Caroline Lindegaard Bruntse, 7 point (Skt. Klemensskolen)
2. Isabel Hadera Madsen, 6 point (Skolecenter Jetsmark – afd. Kaas)
3. Leia Andries, 6 point (Østre Skole, Middelfart)

“Den bedste sportsånd”: Nadia Alma Rasmussen, Stensballeskolen

Tillykke til alle vindere! Alle resultater kan findes på pigedm.dk

“Den bedste sportsånd”: Liva Buddha Jensen, Horsens Byskole afd. Fussingsvej

EN HÆSBLÆSENDE LØRDAG

Førstedagen til Pige-DM stod på en masse spændende skakpartier i de fem grupper, men der har også været plads til andre aktiviteter såsom boldspil og en masse anden leg på skolens flotte fælles-arealer. Også skolens store skak-sæt er blevet brugt flittigt i løbet af dagen.

De 68 deltagende piger og deres forældre blev budt velkommen lørdag formiddag af stævneleder og lærer på Horsens Byskole, Peter Santa Sørensen og pigeskak-ansvarlig Lisa Havshøj, der er medlem af stævneudvalget i Dansk Skoleskak. Dernæst fandt pigerne ud i grupperne, så selve turneringen kunne starte klokken 13.30.

Til aftensmad havde køkkenet lavet både pasta med kødsovs og pizza samt en råkostsalat som tilbehør. Aftenen gik med leg, ‘tøsehygge’ i lange baner, arm-hjerne-skak og blev afsluttet med fælles film inden pigerne vendte hovederne i seng, så de kunne være klar til en søndag med endnu flere spændende skakpartier.

EN AFGØRENDE SØNDAG

Efter en tidlig omgang morgenmad gik endnu en omgang skakpartier i gang allerede klokken 9.00 søndag morgen. Frem til klokken 12.00 skulle de sidste og afgørende partier afgøres, når de 68 skoleskakglade piger kastede sig ud i tre drabelige runder.

Imens frokosten var på bordet blev de sidste point talt op og klokken 13.00 blev vinderne udråbt, og der blev taget billeder af de tre dygtigste skoleskak-piger fra hver gruppe. Tillykke til alle vindere og tak for et godt stævne til alle deltagere og deres forældre! Også stort tak for gode forhold til Horsens Byskole afd. Fussingsvej.

13 PIGER FRA ÉN SKOLE

Sammen med hele 13 skoleskakglade piger fra Stensballeskolen var pædagog, Karin Andersen, taget til Pige-DM på Horsens Byskole afd. Fussingsvej. Ifølge Karin Andersen, var pigerne fra Stensballeskolen var meget glade for at deltage, selvom det ikke blev til topplaceringer i denne omgang. En af skolens piger fra 3. klasse, Nadia Alma Rasmussen, fik dog en præmie for “Den bedste sportsånd” i Gruppe E. Det var Nadias første turnering, og hun gik fra alle kampene med et smil på læben. Om mandagen, tilbage på Stensballeskolen, blev alle pigerne hyldet fra scenen, da der var morgensang. Karin Andersen fortalte efter turneringen, at pigerne allerede glæder sig til næste skoleskakturnering.

STEMNINGSBILLEDER

Spørgsmål? Kontakt Lisa Havshøj på lisa@skoleskak.dk / +45 2083 7584

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat