Online-kampe i stort tal

Online-kampe i stort tal

SØS online venskabskamp 3Torsdag ved frokosttid mødtes Samsø Skole og Nykøbing Falster Realskole ved de virtuelle, online skakbrætter på chess.com. 8 elever fra hver skole spillede mod hinanden på samme tid, og for første gang nogensinde blev iPads brugt til afvikling af en online skoleskak-match.

Eleverne fik spillet i alt 15 skakpartier, så alle på nær to fik spillet med en elev fra modstanderskolen to gange. De to, der ikke nåede to kampe, spillede til gengæld et skakparti, der varede 135 træk(!).

Som det er god skoleskak-skik blev der skrevet ”god kamp” og ”tak for spillet” i chatten, og generelt havde eleverne en rigtig god oplevelse. Se blot denne tekst skrevet af Victor og Victoria fra 4.A på Nykøbing Falster Realskole:

”Skole skak på computeren er sjovt.
Man lærer skak på tid.
Du kan spille skak mod andre børn/skoler.
Vi syntes når andre laver et fejltræk at det er godt.
Det er dejligt at vinde på tid.
Alle der spiller skak lærer noget nyt.”

Også Jesper Bruun Møller, der er skoleskaklærer på Nykøbing Falster Realskole, havde en rigtig god oplevelse:

”Jeg oplever, at mine elever koncentrerer sig mere, når de spiller mod elever fra andre skoler. De gør sig mere umage, når der sidder en, de ikke kender, på ”den anden side af brættet”. Man kan nærmest mærke spændingen i lokalet og stoltheden/ærgrelsen ses tydelig efter endt kamp. Sidst men ikke mindst har eleverne en fællesskabsfølelse og dermed et stærkere sammenhold i klassen.”

Meldingerne fra eleverne på Samsø Skole var ligeledes positive:

“Det var dejligt at prøve og se hvordan andre spiller i forhold til en selv. Det var hyggeligt og sjov. Jeg kunne godt tænke mig at prøve det igen meget snart.”

“Helt fint og udfordrende. Man kender ikke sin modstander og skal finde ud af andre taktikker. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve det igen.””

For mere information om online skoleskak-kampe, kontakt tudvad@skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat