NM for piger – En dansk medalje

NM for piger – En dansk medalje

NM for piger arrangeres i år i Malmø, Sverige.
Danmark repræsenteres af følgende spillere: gruppe A: Thea Nicolajsen gruppe B: Ellen Kakulidis, Freja Vangsgaard og Mette Ellegård gruppe C: Ellen Fredericia og Charlotte Helsen Neerdal.

4. + 5. runde
Thea mødte den stærke nordmand Elise Forså, og undervejs så det ud som om Thea ville få overtaget. Imidlertid fandt Elise nogle gode ressourcer og vandt en kvalitet. Bedst som Elise skulle til at køre sejren sikkert hjem, gik hun direkte i en springergaffel, som kostede et helt tårn. Imidlertid var Elises bønder dog så langt fremme at springeren blev for kortbenet og remis blev det endelige resultat.

I B-gruppen var der topopgør mellem vores Freja og svenske Rina Weinmann. Freja blev presset, og valgte derfor fornuftigt nok at tage imod da Rina tilbød remis. Ellen spillede remis, og Mette tabte desværre igen.

I C-gruppen vandt Charlotte et fint parti, men Ellen F måtte desværre inkassere et nederlag og er dermed desværre ude af topstriden efter en ellers flot start.

5.runde blev desværre ikke den store sejrs og jubelrunde for de danske piger. I C-gruppen kom Charlotte ud i et stormvejr og blev sat mat. Ellen sluttede derimod fint af med en flot og stilsikker sejr.

Freja var som bekendt med helt fremme i guldstriden i gruppe B. Undervejs havde Freja også nordmanden i sin hule hånd, men ak, skæbnen ville det anderledes og Freja tabte sit eneste parti. På trods af dette rak det dog til en flot bronzemedalje, som Freja trods alt kan være stolt af.
Både Ellen K og Mette tabte desværre i sidste runde.
I gruppe A valgte Thea at takke ja til remis tilbudt af Jessica Bengtson, som dermed blev nordisk mester.

Vi havde håbet på mere end en enkelt medalje, og gerne en af tungere metal, men vinden var ikke helt med os på de afgørende tidspunkter. På trods af dette var det en dejlig turnering, med masser af grin, hygge og gode øjeblikke. Vi vender stærkt tilbage i 2014 hvor NM afholdes på Island.

2. + 3. runde
Thea kom tilbage til sit sande jeg og tromlede modstanderen ned i et overvældende angreb. På trods af nederlaget i 1.runde har Thea stadig gode medaljechancer da de øvrige toppartier blev remis.

I B-gruppen kom Mette ud i et kompliceret stormvejr som modstanderen desværre kom bedst ud af.

Ellen K kæmpede længe, men måtte til sidst se sig slået af den stærke norske tvilling. Freja mødte den anden tvilling, og spillede sig tålmodigt igennem med de sorte brikker. Nordmanden brugte oceaner af tid, og da hun lavede den afgørende fejl var Freja nådesløs og kørte sejren hjem.
I C-gruppen blev det til to (lidt for) hurtige remis. Både Ellen F. og Charlotte er dermed ubesejrede og lover kampskak for resten af turneringen.

3. Runde blev desværre ikke så succesrig for vores danske helte som tidligere. I gruppe C blev det til to ærgelige nederlag, men en god slutspurt fra Ellen F i morgen kan stadig give en medalje.

I gruppe B fik Mette snydt sig selv i åbningen, og selvom hun sprællede længe, måtte hun til sidst opgive.
Ellen K mødte den anden norske tvilling, og havde hende helt nede i sækken. I tidnøden gik det desværre helt helt galt og nederlaget var en realitet. Der er ingen tvivl om at Ellen har højnet sit spil markant på det sidste, og det kan ikke være længe før der sker et kæmpe ratinghop.

Freja fortsatte sin gode stime og vandt i sikker stil. Freja ligger nu delt nr. 1 med 3/3 og spiller topopgør i morgen med svenske Rina Weinman.

I A-gruppen er Thea helt tilbage i topstriden med endnu en flot sejr og en medalje er bestemt ikke udenfor rækkevidde.
Nu står den på aften hygge med chipsparty, babyskak, hjerne/arm og masser af fniseri.
Følg med i den spændende afslutning i dag via linket her.

Optakt + 1. runde
Stemningen var god og turen gik i flyvende fart gennem det danske land. På den anden side af sundet gik de danske piger kampklare til brætterne.

Thea kæmpede længe mod en hurtigtspillende islænding, som i øvrigt er højestrated i gruppen. I slutspillet havde Thea gode chancer, men pga. den manglede tid blev det til et 0.

I B-gruppen blev det til flotte sejre til Ellen og Freja. Freja kørte sin modstander over, og Ellen overraskede positivt og vandt først én bonde, så to, så tre, og til sidst gad modstanderen ikke at se mere. I Mettes parti havde hun mulighed for en overlegen stilling efter åbningen, da modstandeden stillede sig alt for passivt op. Desværre blev Mette lidt for ivrig, og det endte med modstanderen slog kontra og tog hele pointet.

Charlotte og Ellen er begge debutanter til NM, men ikke desto mindre blev det til flotte 1,5 point i første runde, og faktisk burde det nok have været 2 point. Charlotte fik snørklet sig ud af en lidt kluntet åbning og fik overtaget. Da de tog trækgentagelse stod Charlotte til gevinst, men fik set spøgelser og trak i bremsen. Ellen derimod havde ingen bremse trukket! Partiet gik over stok og sten og med masser af komplikationer. Ellen holdt hovedet koldt og forsvarede sig, og vi fandt aldrig noget afgørende for modstanderen. Da røgen lettede havde Ellen så meget ekstra materiale at hun kunne køre sejren sikkert hjem.

Følg med på hjemmesiden hvor der både er livedækning, billeder og løbende opdatering af resultater.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat