Statsministeren besøger Landsfinalen 2024

Statsministeren besøger Landsfinalen 2024

SIKKE EN FESTDAG!

Over 19.000 brikker blev stillet klar til, at 1235 elever fra 68 skoler indtog MAGION i Grindsted for at dyste om, hvem der blev Årets Skakskole 2024.

Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag®, der i februar samlede 56.125 elever på skoler landet over. Gennem 6 skarpe skakkampe skulle eleverne samle point til deres skole i dysten om titlen som Årets Skakskole samt medaljer og præmier for 50.000 kr.

Mette Frederiksen besøgte Landsfinalen til børnenes store overraskelse! For hvem bedre til at sætte 6. runde i gang end selveste statsministeren? I sin tale sagde hun, at det var fantastisk, at se så mange børn og unge spille skoleskak! På sit besøg fik hun også snakket med en masse elever fra Dansk Skoleskaks visionsskoler om deres erfaring med skoleskak.

Jeg synes, skoleskak er et fantastisk initiativ.

- Mette Frederiksen, Statsminister

Dagen blev rundet af med underholdning af Anders Wortmann og far, der med sin guitar lavede et show, der ramte alle aldre og introducerede en helt ny skoleskaksang!

Titlen som Årets Skakskole 2024 blev vundet af Giersings Realskole – stort tillykke!

Fang stemningen én gang til på Dansk Skoleskaks Facebookside med billeder og opdateringer.

Landsfinalen i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag® arrangeres i samarbejde med Spar Nord Fonden og Billund Kommune.

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat