Landsfinale i Skolernes Skakdag

Landsfinale i Skolernes Skakdag

Landsfinale i Skolernes Skakdag!Takket være 150 engagerede forældre og frivillige ledere fra skoleskakken skal 500 elever i kamp til landsfinalen fredag den 12. april i Lalandia i Billund. Idet 35 skoler deltager med elever sættes fredagens landsfinale i Skolernes Skakdag således ikke skakmat på trods af lockout.

Til landsfinalen stiller udvalgte skoler med hold af 8 elever, der i 5 skakkampe skal dyste mod andre elever. Hele holdets indsats tæller, når titlen som ”Årets Skakskole” og et skolebesøg af landets stærkeste skakspiller, stormester Peter Heine, er på spil. Landsfinalen er et socialt arrangement og er en fest for alle. Forud for landsfinalen er gået Skolernes Skakdag, fredag den 8. februar, hvor 13.500 elever på 110 skoler øvede sig i at holde fokus, koncentration og tænke fremad.

Udover dysterne på brætterne kigger Mohamed Ali kendt fra X Factor og Dansk Melodi Grand Prix 2013 forbi. Efter runderne laves der rekordforsøg i actionskak, ligesom der vil være fælles præmieoverrækkelse som afslutning på landsfinalen. Endelig vil der være mulighed for at få en dukkert i Skandinaviens største badeland 10 m. fra spillesalen.

Skolernes SkakdagAllerede torsdag kickstartes landsfinalen, idet DR Ultra dækker optakten i Ultra Nyt kl. 18:00. I løbet af fredagen vil der være radioindslag, billeder og nyheder fra landsfinalen. Følg med i dagens begivenheder på Skoleskak.dk, Skolernesskakdag.dk og Dansk Skoleskaks Facebook site. Se pressemeddelelsen her. For spørgsmål om landsfinalen kontakt skoleskakken på tlf. 3049 0580.

Landsfinalen i Skolernes Skakdag arrangeres af Dansk Skoleskak og Børnenes Hovedstad i samarbejde med Skolemælk, Politiken og Spar Nord Fonden.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat