SKOLESKAK INSPIRATION

SKOLESKAK INSPIRATION

SKOLESKAK PÅ HERLEV BYSKOLE

Som noget nyt begynder vi at bringe inspirationshistorier med skoleskak i centrum. Vi har talt med Martin Gramstrup, der er faglig leder på Herlev Byskole, hvor Skoleskakken har gjort sit indtog i kraft af et samarbejde mellem Herlev Kommune og Dansk Skoleskak.

Martin fortæller: ”Vi har indtil videre uddannet fire, som er matematiklærere samt pædagoger. Vi er i skrivende stund i gang med at uddanne yderligere 20 matematiklærere. De vil kunne profitere af uddannelsen samt anvende de ting, de lærer i uddannelsen. Vi har en tanke om, at det passer godt ind i det matematiske felt.”

Da vi spurgte om, hvordan skoleskak var blevet taget imod på skolen, lød svaret:

Meget positivt. Efter første uddannelsesdag er der flere lærere, der er blevet inspireret og allerede er i gang med at bruge det tillærte i praksis. De lærere, der har hele uddannelsen, har brugt det tillærte flittigt samt inspireret andre kolleger.

Om forventningerne til skoleskak fortalte Martin: “Vi forventer, at eleverne og lærerene igennem skoleskak får nogle andre værktøjer i forhold til at arbejde med: Matematik, logik, strategi, overblik, regler og rammer og samarbejde.”

Martin tilføjer også, at interessen hos nogle børn, som ellers som udgangspunkt ikke havde lyst til at spille skoleskak er blevet vakt. Der er mange positive oplevelser med skoleskak både hos børn og voksne.

Det finder vi inspirerende. Vil du også i gang med skoleskak på din skole? Så bestil gratis info her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat