GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

PÅ KANTEN AF ET NYT ÅR ER DET TID TIL ET TILBAGEBLIK

Først en særlig tak til alle jer, der på den ene eller anden måde har bakket op om Dansk Skoleskak og gjort en forskel for børn og unge landet over i løbet af 2019. En særlig tak til de ca. 60 nye skoler, som kom med i skoleskakken i 2019 – både med frivillige og obligatoriske timer.

Det glæder os, at flere og flere skoler tænker forankring og bæredygtighed i skoleskak, så opgaven med at lave spændende læringsaktiviteter, fordeles ud på flere hænder og hoveder, så skoleskak også findes om 5, 10 og 20 år.

SÆRLIGE INDSATSER

I 2019 fik vi for alvor gang i vores nye digitale stævnekoncept, SFT – Skoleskak Fællesskaber på Tværs, sammen med Nordea-fonden.

Vi er også fortsat med speciallæringsindsatsen SFA – Skoleskak For Alle, hvor 53 skoler arbejder med særligt inkluderende læringsaktiviteter med skoleskak. SFA matcher skoleskaks DNA om at hjælpe flere børn og unge til et liv med læring og uddannelse, og gennemføres sammen med Egmont Fonden.

Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag havde rekord mange deltagere i 2019 inkl. en flot Landsfinale i Kolding, hvor Mika & Tobias gav den maks. gas. Vi håber, at udviklingen fortsætter i 2020-22, hvor også Spar Nord Fonden har forlænget sit engagement.

FLAGSKIBENE

Organisationens stævneudvalg med flere talentfulde unge ledere har holdt fanen højt, når det kommer til de traditionelle stævner;  Pige-DM i Jetsmark, Hold-DM i Skørping og DM & Læringsfestival i Ollerup.

Magasinet Skoleskak, som er organisationens blad, har dækket stævner og indsatser tæt. Tak til de mange elever, som indsender løsninger til magasinets konkurrencer.

JUBILÆUMSÅR

2020 bliver et særligt år, hvor Dansk Skoleskak fylder 60 år – og Skolernes Skakdag bliver en frisk 10 årig. Det bliver markeret løbende igennem året, bl.a. ved at de traditionelle stævner, Skolernes Skakdag, Landsfinalen og National Vidensdag, der foregår den 15. maj i Aarhus, får et særligt jubilæums-touch.

Desuden er kredse og kommuner opfordret til at markere jubilæet, og vi arbejder desuden på et par særlige jubilæumsarrangementer. Det håber vi at kunne fortælle mere om i starten af 2020.

Her på kanten af 2019 skal der lyde en særlig tak til alle jer, der landet over bidrager til, at elever kan træne ro, koncentration og fordybelse med skoleskak. Også en tak til de mange, som handler kvalitetsskakmaterialer via www.skakshoppen.dk og det svenske søstersite www.schackshoppen.se, følger med via sociale medier eller støtter idéen om mindre skærm og mere nærvær via skoleskak.dk/stot.

NYTÅRSKUR

Alle venner af skoleskakken – nye som erfarne – inviteres til årets nytårskur onsdag den 15. januar 2020 fra kl. 15-17 i Snaregade 10A, 3. sal, 1205 KBH. K. Se invitation og tilmeld dig senest d. 10. januar.

Slutteligt vil vi ønske alle en glædelig jul og godt nytår.

Morten Rud Pedersen, Formand og Mads Jacobsen, Generalsekretær

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat