Fantastisk Skolernes Skakdag!

Fantastisk Skolernes Skakdag!

Tusind tak for en fantastisk Skolernes Skakdag, hvor over 7.000 elever spillede flere end 30.000 skakkampe og flyttede i alt 1 million skakbrikker!

Genner Skole i Aabenraa var med i Skolernes Skakdag for anden gang – og var derfor rigtig rutinerede i skoleskak. Skolechefen Lars Hende Svensson havde lagt vejen forbi og overrakte medaljer til eleverne, der blandt andet spillede actionskak. Dertil lagde også JydskeVestkysten vejen forbi og tog billeder af Skolernes Skakdag på Genner Skole.

På Gråsten Skole var der ligeledes besøg – her af borgmesteren Aase Nyegaard, der også overrakte medaljer til eleverne. Eleverne på skolen var til Skolernes Skakdag opdelt i to hold, nybegyndere og øvede, hvor nybegynderne blev undervist i skakkens historie, bondeskak og udvidet bondeskak med tårn og løber. Det var skoleleder Paul Kjærgaard der stod for undervisningen af begynderne mens skoleskakansvarlig Flemming Nielsen sideløbende instruerede de øvede skoleskakspillere i alternative skakformer som fx actionskak og kondiskak. På Gråsten Skole havde både JydskeVestkysten og Nordsleswiger lagt vejen forbi, så også her blev der taget flotte billeder af de mange skoleskakaktiviteter.

Friskolen i Viborg havde også en god Skolernes Skakdag, hvor 180 elever var i gang. Viceskoleleder Susanne Galsgaard fortæller;

Den ro, fordybelse, glæde, entusiasme og gentlemanstemning, der prægede vores dag, giver os alle et godt minde at gå på vinterferien med. Alle 180 børn har været i gang – det har bare været fantastisk. Vi skal helt klart være med næste år!

Vorbasse Skole har, ligesom Friskolen i Viborg, sendt en hilsen fra deres aktiviteter på Skolernes Skakdag, hvor der blev spillet skoleskak til den store guldmedalje! 250 elever fra 0. – 9. klasse dystede i bondeskak i skolens store aula – alt i alt blev det til mere end 800 skakpartier på Vorbasse Skole! Skoleskakleder Ole Brejnrod fra Vorbasse Skole fortæller;

Humøret var højt hele dagen og eleverne lagde sig i selen for af vinde points til deres hold. Nederlag blev taget med ophøjet ro og sejre blev fejret på passende vis. Jeg håber at det på længere sigt vil blive muligt at sende hold af sted til kredsmesterskaber og danmarksmesterskaber.

På Breum Skole var der også mange elever i gang til Skolernes Skakdag, da 200 elever spillede skoleskak i kulturhusets festsal, hvor borgmester Flemming Eskildsen var på besøg. Viceskoleleder Jonna Skov underviste de 200 elever, der var inddelt i to hold, i skoleskak så de var klart til at spille actionskak. Da man i actionskak rykker bræt efter 2-3 minutter kom 0. og 1. klasserne hurtigt til at spille mod 7.-9. klasse, hvilket mange syntes var sjovt og hyggeligt. Jonna Skov fortæller, at Breum Skole har haft en fantastisk dag og at skolen meget gerne deltager i Skolernes Skakdag igen i 2013.

I Nordjylland startede Skolernes Skakdag kl. 08:00 på Gl. Hasseris Skole i Aalborg – lige som på 12 øvrige skoler i det nordjyske – da 97 friske 4. klasseelever og en enkelt 5. klasseelev mødtes i gymnastiksalen til en dyst på tanker og ideer. Allerede fra morgenstunden var der besøg af medier, da Bjarne Søndergaard, formand for skoleskakkens Nordjyllands Kreds, blev interviewet af P4 Nord. Eleverne blev indledningsvist introduceret til skakkens historie og sat ind i reglerne til bondeskak, hvorefter de begejstret kastede sig ud i aktiviteten. MF og formand for folketingets Børne- og undervisningsudvalg Orla Hav besøgte skolen og tog kampen op mod modige elever i bondeskak. Orla Hav var særdeles entusiastisk omkring ideen om Skolernes Skakdag og fik talt med både lærere og repræsentanter fra Dansk Skoleskak i løbet af sit besøg. Nordjyske Mediers udsendte journalist fulgte skoleskakaktiviteterne lystigt og fik spurgt ind til både lærere og elevers oplevelse af Skolernes Skakdag. På Gl. Hasseris Skole var der også besøg af Tv2 Nord, der filmede Skolernes Skakdag fra start til slut, hvilket bliver til en 8 minutters lang reportage, der vises i slutningen af februar.

På Tofthøjskolen i Storvorde var det 1., 4. og 8. årgang, der ivrigt dystede i actionskak. Lærerne fra Tofthøjskolen, der i januar måned deltog på aktivitetsleder-kursus som optakt til dagen, kunne storsmilende berette om glade og involverede børn på alle årgange. Desuden oplevede de i forbindelse med skoleskakaktiviteterne, at specialklassebørn indgik i Skolernes Skakdag på lige vilkår med skolens øvrige elever. Alle eleverne fik en medalje som symbol på deres deltagelse og har en fin historie i Østhimmerlands Folkeblad i vente, da de var forbi og dækkede Skolernes Skakdag på Tofthøjskolen.

Læs mere om Skolernes Skakdag på www.skolernesskakdag.dk og se billeder fra dagen og Skolernes Skakdags fotokonkurrence på facebook.com/skoleskak..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat