DANSK MED DUFFY!® i Køge

DANSK MED DUFFY!® i Køge

I et samarbejde mellem Køge Kommune og Dansk Skoleskak er lærere fra modtagerklasserne på Asgårds Skole, Højelse Skole og Hastrupskolen i disse uger på skolebænken. Her skal de lære, hvordan skoleskak kan styrke nydanske børn og unges danskkundskaber.

Læringsindsatsen DANSK MED DUFFY!® er målrettet elever i modtageklasser, der endnu ikke mestrer det danske sprog.  Foruden børnenes sproglige udvikling styrker indsatsen også brobygning mellem modtage- og almenklasser, god skoleopførsel samt samarbejdet med forældre, der ofte kender skakspillet bedre, end de kender det danske sprog. Alt sammen med udgangspunkt i skoleskak.

De første to kursusdage er allerede afholdt, og de bød bl.a. på kondiskak i skolegården, hvilket tiltrak et stort publikum fra elever i alle aldre. Allerede efter anden kursusdag, har et par af lærerne afprøvet skoleskak i undervisningen. Derudover har lærerene planlagt, at de i fremtiden skal mødes omkring skoleskak-aktiviteter på tværs af de tre skoler. Næste kursusdag er på torsdag den 21. september.

Er du interesseret i en indsats målrettet modtageklasserne på din skole eller i din kommune? Henvend dig på laer@skoleskak.dk eller 3049 0580 og hør nærmere.

Skoleskak tilbyder et ordløst sprog, som gør det muligt for vores asylbørn at indgå i undervisningen på lige fod med de andre elever (Trine Berg, Skoleskakansvarlig, Humble Skole)

OM OS

Dansk Skoleskak er en frivillig social og samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisation grundlagt i 1960. Vi bygger på en særlig idé om, at skoleskak styrker børn og unges faglige og sociale udvikling, hvilket hjælper flere til et liv med læring og uddannelse. Vi rådgiver kommuner, skoler, lærere og elever i anvendelsen af skoleskak og samarbejder med fonde om større lærings- og socialprojekter.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat