Billund Kommune er Landsfinalepartner

Billund Kommune er Landsfinalepartner

LANDSFINALEN I SKOLERNES SKAKDAG – HJERNENS MOTIONSDAG® VENDER HJEM TIL BILLUND KOMMUNE

De kommende tre år bliver Billund Kommune vært for Landsfinalen i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag®, som arrangeres af Dansk Skoleskak. Dermed vender turneringen hjem til kommunen, hvor det hele begyndte.

Landsfinalen i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag® skal afvikles i Billund Kommune de kommende tre år. Det blev officielt tirsdag, da Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune, underskrev en aftale med Dansk Skoleskak om at blive ny Landsfinalepartner.

Med aftalen overtager Billund Kommune værtskabet fra Vejle Kommune, hvor Landsfinalen i 2023 havde deltagelse af mere end 1.300 elever fra hele Danmark, som dystede om titlen som Årets Skakskole.

Det er derfor et stort arrangement, som vender tilbage til Billund Kommune, som tidligere i flere år har været vært for landsfinalen.

PARTNERSKAB MED FÆLLES VÆRDIER

Borgmester Stephanie Storbank er glad for, at Billund Kommune igen får muligheden for at være vært for Landsfinalen, hvis motto er: Vi spiller hjernen stærk:

Som hjemsted for Børnenes Hovedstad betyder det meget for os at skabe aktive og sociale fællesskaber for alle børn, unge og voksne i Billund Kommune. Det gør vi gennem dynamiske og mangfoldige kultur- og fritidstilbud, hvor et rigt foreningsliv for alle aldre er med til at understøtte vores stærke byer. Vi glæder os derfor meget til at åbne dørene for Landsfinalen, der træner tålmodighed, fordybelse og kritisk tænkning
- Stephanie Storbank

Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak, udtaler:

Billund Kommune og Dansk Skoleskak deler mange af de samme værdier, som fx værdien af spilbaseret læring, og aftalen for de kommende tre år er med til at sikre stabilitet og velkendte rammer for de mange deltagere og skoler. Samtidig kan vi som arrangører arbejde på at tage landsfinalen til nye højder.
- Mads Jacobsen

HJERNEMOTION I MAGION

Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag®, som afholdes hvert år fredag i uge 6 på de enkelte skoler, hvor der er fokus på skoleskak og læring. I 2024 er der deltagerrekord med 56.124 elever fra 336 skoler, hvilket er 9.000 flere deltagere end i 2023.

I år afholdes landsfinalen den 25. april kl. 10.00-15.15 i MAGION Kultur- og Idrætscenter i Grindsted.

Det forventes, at flere end 1.000 elever deltager i arrangementet, hvor de dyster på tanker og idéer på hold á 8 elever. Udover oplevelsen dyster eleverne om titlen som ”Årets skakskole”, medaljer og præmier for 50.000 kroner.

Landsfinalen i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag® arrangeres af Billund Kommune og Dansk Skoleskak, med opbakning fra Spar Nord Fonden og en række lokale fonde.

Billund Kommunes værtskab gælder i første omgang for 2024 – 2026.

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat