Bestyrelsen på studietur i Rusland

Bestyrelsen på studietur i Rusland

DANSK SKOLESKAK PÅ BESØG I RUSLAND

I denne uge har tre medlemmer af Dansk Skoleskaks bestyrelse samt generalsekretær, Mads Jacobsen været på studietur til en af skakspillets absolutte højborge, Rusland.

Bestyrelsen var inviteret af Det Russiske Skakforbund (Russian Chess Federation), som derfor stod for transport og tolk på turen. Den danske skoleskak-delegation har i alt tilbragt tre dage i hovedstaden, Moskva – fra mandag den 24. til onsdag den 26. september.

Formålet med turen var at blive klogere på, hvilken rolle skakspillet og skoleskak spiller og har spillet i Ruslands skolesystem. Derudover ønskede man at fortælle den gode historie om skoleskak i Danmark, som nu er udbredt til knap 40 procent af alle landets skoler.

PROMINENTE BESØG

Under besøget skal bestyrelsen bl.a. forbi det russiske undervisningsministerium, hvor 1. vice-uddannelsesminister, Mr. Pavel Zenkovich tager imod. Derudover går turen forbi Tigran Petrosyan Chess Club (en skakklub for børn, der går til skak i fritiden), landets officielle skakmuseum og det russiske parlament.

Onsdag mødes Dansk Skoleskaks bestyrelse med Danmarks ambassadør i Rusland, Carsten Søndergaard, hvor også den tidligere verdensmester i skak, Anatoly Karpov samt rektor på Det Pædagogiske Universitet i Moskva, Aleksei Lubkov, deltager. Tirsdag aften afholdes der desuden bestyrelsesmøde.

DELTAGERE

  • Morten Rud Pedersen, formand
  • Christine Antorini, bestyrelsesmedlem
  • Jacob Rathlev, bestyrelsesmedlem
  • Mads Jacobsen, generalsekretær

Dansk Skoleskaks bestyrelse, 2018/2019.

Skakspillet og skoleskak samler mennesker verden over på tværs af alder, køn og kultur. Derfor har Dansk Skoleskak også tidligere besøgt skak-/skoleskakorganisationer i bl.a. USA, Syrien, Ethiopien og Tyrkiet.

FRA VENSTRE: Jacob Rathlev, Alexander Kostyev, Morten Rud Pedersen,
Anatoly Karpov, Christine Antorini og Mads Jacobsen.

SPØRGSMÅL?

Kontakt info@skoleskak.dk / +45 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat