Skoleskak i hjemmet

Skoleskak i hjemmet

SÅDAN AKTIVERER DU BØRNENE MED SKOLESKAK-AKTIVITETER

For tiden kender flere og flere måske til følelsen at være blevet sat skakmat. I sit eget hjem. Vi skal alle bruge meget tid indendørs, så her kommer fem forslag til, hvordan du kan aktivere børnene (og dig selv) med skoleskak.

  • Terningeskak. Et spændende spil for både begyndere og øvede. Kan spilles som bondeskak (se minigames) eller klassisk skak. Slå med en terning før hvert træk: viser terningen et lige tal, så flytter hvid, viser terningen et ulige tal, flytter sort.
  • 3-skakker.

Udgangspositionen for spillet ses på billedet. Man kan vinde ved at sætte skakmat eller ved at sætte modstanderens konge skak for tredje gang.
  • Kondiskak. For to eller flere spillere, der kender alle regler. Stil skakbrættet i den ene ende af lokalet – spillerne skal være i den anden ende med et skakur. Er man flere spillere end to, fordeler man sig på to hold, og stiller sig på to rækker. Herefter starter den første spiller fra sorts hold med trykke på skakuret, så det hvide holds tid går. Den første spiller fra hvids hold løber nu op til brættet, flytter, løber tilbage, trykker på uret og går bagerst i sit holds kø. Så gør den første spiller for sort det samme. Man vinder ved at stille mat, eller hvis modstanderholdet taber på tid.
  • Skakcomputer. Hvis du har problemer med at udfordre børnene derhjemme, så kan en skakcomputer helt sikkert hjælpe dig. Niveauet kan tilpasses, så den formidable modstander garanterer mange timers fordybelse. Vi anbefaler denne model.

SKOLESKAK LIVE!

Husk at der er gratis undervisning i skoleskak alle hverdage på SKOLESKAK LIVE! Her kan man bl.a. lære reglerne i begynderlektionerne eller få tips og tricks til at blive en bedre skakspiller i undervisningen for øvede.

Du kan se alle tidligere lektioner fra SKOLESKAK LIVE! her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat