Aalborg Øst Gigantstævne 2014

Aalborg Øst Gigantstævne 2014

Aalborg Øst Gigantstævne 2014 blev et brag af en skoleskakfest. Med 427 deltagende elever, 30 medfølgende lærere og et hav af frivillige fra “Projekt 9220” og Dansk Skoleskak summede Tornhøj Idrætscenter af forventninger fra morgenstunden. Men da fløjten lød til start af første runde blev hallen stille – eleverne i The Right Move har nemlig lært, at kun gennem fokus og koncentration når man succes på de 64 felter.

I alt 24 klasser fra Mellervangskolen, Herningvej Skole og Tornhøjskolen har i dette skoleår modtaget undervisning i skoleskak som en del af det normale skema. Heraf deltog 22 klasser i Aalborg Øst Gigantstævne 2014 – den foreløbige kulmination på “The Right Move – skoleskak i udsatte boligområder” i Aalborg Øst.

Stævnet bød ikke blot på 5 runder skoleskak for alle deltagerne. Rapperne “South Side Boys” sørgede for underholdning inden præmieoverrækkelsen – og “Projekt 9220” diskede op med godt til ganen i frokostpausen. Desuden kikkede skoleskakkens maskot Duffy forbi, og samtlige deltagende elever modtog en medalje til erindring om dagen på vej ud i forårsvejret til sidst.

De tre skoler har to gange tidligere i dette skoleår dystet om boligområdets vandrepokal, der er det synlige bevis på, hvem der p.t. er den skrappeste skakskole i Aalborg Øst. De regerende mestre fra Tornhøjskolen måtte denne gang se sig slået på målstregen af Herningvej Skole, som nu har trofæet stående sommeren over.

Skolestillingen ved Aalborg Øst Gigantstævne 2014:

1. Herningvej Skole: 28 point

2. Tornhøjskolen: 24 point

3. Mellervangskolen: 15 point

Mikkel Norgaard
mikkel@skoleskak.dk


Live Chat