4 nationer skal dyste i skoleskak

4 nationer skal dyste i skoleskak

NUUK

Søndag d. 29 oktober går det løs når skoleskakelever fra 4 forskellige lande skal dyste online i turneringen 4-nations School teams Tournament.

Peter Santa er holdkaptajn for det danske hold, der skal spille mod Grønland, Island og Canada. Danmark stiller op med et blandet hold af 4 elever fra Horsens Byskole, der både har drenge og piger fra almen- og specialspor med om bord. Horsens Byskole har et skoleskaktalenthold, hvor de 4 spillere er blevet udtaget fra, og Peter Santa var ikke i tvivl om, hvilke elever han skulle vælge:

Det er de 4 bedste spillere til turneringsformatet med lidt længere betænkningstid og et online layout. Hele talentholdet har været enige om, at det er de rigtige der er blevet udtaget.

Selvom der ikke har været meget forberedelse til 4-nations School teams Tournament, har de danske spillere for nyligt deltaget i Kredsmesterskaberne og føler sig i form. Ingen af eleverne spiller i skakklub, så de er spændte på, hvor niveauet ligger i turneringen. Målet for weekenden er derfor bare at gøre det, så godt de kan, og have det sjovt.

4-nations School teams Tournament er en mindeturnering for islandske forfatter Hrafn Jörkulsson, som har været en stor forkæmper for udbredelsen af skakkulturen i Grønland.

Udover den internationale skoleskakturnering søndag, er der også en fysisk turnering På Grønlands Gymnasium for 7 skoleskakhold i alle aldre lige fra folkeskole til business school. Formålet med turneringen er at skabe samspil og fællesskab på tværs af klassetrin – måske på sigt at snige matematisk begejstring ind i eleverne – og der er derfor præmier til alle.

Lokalsamfundet er fuld af mennesker, der elsker musik og går meget op i sport. De støtter op om arrangementet med alt fra hjemmebag til pengebeløb, som der kan købes præmier for. Så der er ingen tvivl om, at weekenden står i skoleskakkens tegn for Nuuk.

BESTIL GRATIS INFOMATERIALE

Vil du vide mere om, hvordan I kommer i gang med at spille hjernen stærk på din skole? Ca. 1/3 af landets skoler er allerede i gang med at skabe nye veje til læring for deres elever.

Bestil gratis infomateriale

Book en gratis rådgivningssamtale med en læringskonsulent

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat