XP afslutning på BMIS skolerne

XP afslutning på BMIS skolerne

I går holdt Lundehusskolen afslutning på skolens store XP Turnering i skoleskak. Mange elever og deres forældre var mødt op for at se præmieoverrækkelsen, der var medaljer til alle og fine skakspil til første, anden og tredjepladsen. Udover præmieoverrækkelse bød eftermiddagen også på kaffe, kage, simultanskak og mulighed for at udfordre sine forældre til en dyst. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, og vi vil gerne takke alle der deltog fordi de kiggede forbi.

Afslutningen på XP Turneringen markere samtidig også afslutningen på Lundehusskolens, Amager Fælled Skole og Blågård Skolens deltagelse i Dansk Skoleskaks projekt Bring Minoriteterne i Spil, du kan læse mere om projektet her. Fremover vil skolen selv varetage driften af skoleskakklubben, til stor glæder for eleverne. Rebeka fra 3. V. udtaler blandt andet: ”Det er rigtig sjovt med skoleskak, og det faktisk slet ikke er så svært som man skulle tro.”

BMIS eller Bring Minoriteterne i Spil er et banebrydende socialt udviklingsprojekt. I BMIS bruges skoleskak som redskab i undervisningen, samt efter skoletid, til at styrke de deltagende børn og unge socialt og intellektuelt. I praksis betyder dette at Dansk Skoleskak, i samarbejde med skolerne, etablerer 8 ugers undervisningsforløb med 1 times skoleskak pr. uge for ca. 6 klasser pr. skole (6 skoler pr. halvår i 3 år, 2009-2012), samt opretter skoleskakklubber/foreninger efter skoletid med inddragelse af de deltagende børn og unge, lærerne, forældrene og øvrige interessenter.

[nggallery id=57]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat