Vindere og veninder til Pige-DM

Vindere og veninder til Pige-DM

Pige-DM 201351 piger fra hele landet var i weekenden samlet til Pige-DM 2013 på Sct. Michaels Skole i Kolding. Efter en fælles frokost lørdag, for både skoleskakspillerne og deres medbragte forældre, klippede Koldings Borgmester Jørn Pedersen to røde snore over og erklærede stævnet for åbent.

Pigerne bevægede straks derefter ud i forskellige klasselokaler, hvor kampene skulle afvikles. De ældste fik et lokale længst væk, så de ikke ville blive forstyrret, når de yngste allerede efter få minutter begyndte at trisse ud af deres lokaler igen efter endt parti. Men det var nu ikke fordi spillerne larmede særligt meget, når de var færdige. Det har Zenia fra 5.klasse på Nørrevangsskolen i Randers også bemærket: Her er ikke rigtig nogen drenge. Drenge larmer, her er der mere ro. Har du prøvet at være til et stævne med drenge, de larmer helt vildt. Det var første gang Zenia var med til Pige-DM, og hun var ikke i tvivl om, hvad det bedste ved weekenden havde været: Det sjoveste har været at spille skak. Jeg elsker skak!

Også Belma fra 3. Klasse på Præstegårdskolen i Esbjerg er helt vild med skak, så vild, at hun drømmer om skak om natten: Det eneste jeg har drømt i nat er skak, skak, skak. Jeg fik mange gode ideer i nat. Jeg kom i tanke om nogle af de matter min lærer har lært mig, fortæller hun begejstret i en pause mellem to runder.

Skoleskak er uden tvivl det vigtigste til Pige-DM, men der er også plads til andre aktiviteter. Lørdag aften var der krea-værksted, film på storskærm, Wii-dans, boldspil og afslapning med mor og far eller med nye veninder. – Og dem er det ikke svært at få til et stævne som Pige-DM: Der er ikke så mange derhjemme, der interesserer sig for skak, men det er der her.”, siger Mette, der går i 7. Klasse på  Andreasskolen Holbæk. Hun mødes med flere af de samme piger hvert til Pige-DM, og det er med til at skabe det sammenhold, der er tydeligt hvorend man kiggede hen i weekenden. Både Zenia og Belma har også fået nye venner blandt skoleskakpigerne, som de kan se frem til at mødes med igen til Pige-DM 2014. Men mon ikke de også ses til nogle af de mange andre stævner rundt omkring i landet inden da?

Til Pige-DM blev der fundet 6 nye danmarksmestre:P1010359
Gruppe A: Thea Nicolajsen
Gruppe B: Freja Vangsgaard
Gruppe C: Mette Ellegård Christensen
Gruppe D: Ellen Fredericia
Gruppe E: Mikala Høyerup
Gruppe F: Isabella Richter Hansen.

Læs om det øvrige resultater her, hvor du også kan se flere billeder fra weekenden.[nggallery id=136]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat