Veloverståede aktivitetslederkurser

Veloverståede aktivitetslederkurser

De sidste aktivitetslederkurser er veloverståede og lærere fra hele Jylland og Fyn kan nu se frem til Skolernes Skakdag 2013.

Kurserne blev afholdt i Holstebro og i Breum. 28 lærere, pædagoger og forældre fra Ringkøbing Kredsen var torsdag mødt op på Rolf Krake Skolen i Holstebro. De mange deltagere kom med meget forskellige baggrunde inden for skak; nogle havde selv spillet skak som børn, for andre var mødet med skakspillet i torsdags deres første. Heldigvis var kurset tilrettelagt således, at alle kunne være med, idet lærere og pædagoger lærte f.eks. ’Bondeskak’ og ’Actionskak’ på samme måde, som eleverne vil lære det på Skolernes Skakdag.

De tre lærere, Rasmus Hvelplund, Henrik Kjær og Ulla Boesen, alle fra Spjald Skole, blev efter kurset enige om, at de i forbindelse med pædagogisk råd ville introducere skolens øvrige lærerstab for skoleskakaktiviteterne. Det er nemlig første gang, at eleverne på Spjald Skole skal være med i Skolernes Skakdag og de tre lærere ser introduktionen for deres kolleger som en generalprøve til selve dagen, d. 8. februar.

Fredag var det lærere og pædagoger i Viborg Kredsen, der var en tur på skolebænken på Breum Skole. Connie Sylvestersen, der er lærer på Aakærskolen i Skive var med på kurset og glædede sig til at lære nye aktiviteter. Også på Aakærskolen skal Skolernes Skakdag afholdes for første gang i år. Men det betyder ikke, at eleverne ikke allerede kender til spillet. Connie Sylvestersen anvender nemlig matematikbogen SKAK+MAT© i undervisningen i 2. Klasse. Hun udtaler:

Det er godt for ungerne at spille brætspil og særligt skoleskak. Der er fantastiske variationsmuligheder ved skak, og børnene elsker det. Og så er der jo alle de kompetencer, som bliver trænet gennem skak.

De kompetencer, som Connie Sylvestersen refererer til er bl.a. koncentration. Undersøgelser fra Tyskland har vist, at skoleskak forbedrede børns koncentration samt evne til at tænke systematisk, rumligt og logisk. Mere information om forskning inden for området kan ses på skoleskak.dk.

Matematikbogen SKAK+MAT© og andet skakmateriale forhandles på skakshoppen.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat