Vellykket NM for piger!

Vellykket NM for piger!

HandshakeNordisk Mesterskab (NM) for piger 2015 blev i weekenden den 30. april til den 3. maj afholdt i Kolding.
Det var tre intensive dage i pigeskakkens tegn da 30 kampklare piger dystede mod hinanden om titlen ‘Nordisk Mester’.

3 nye nordiske mestre i skoleskak for piger
Af Lene Wul

“Årets nordiske mesterskab for piger har været en stor succes med glade og tilfredse deltagere, trænere og forældre. Der var skruet helt op for skoleskakambitionerne i år – og den massive live-dækning og livekommentering med både stormester Allan Stig Rasmussen, landstræner FM Mads Boe, IM Atilla Gergácz og WFM Marie Frank Nielsen blev taget rigtigt godt imod af både pigerne, men også rundt i den internationale skakverden – hvor der selvfølgelig var stor interesse fra de nordiske lande.

Hver af de 5 runder blev fulgt af gennemsnitlig 60-70 livetilskuere og flere skakspillere fra de lokale klubber var forbi Nicolai Scene for at følge nogle af de spændende opgør. Ligeså trak fredagens simultan med Allan Stig Rasmussen både lokale skoleskakspillere, men også skoleskakspillere fra bl.a. Fredericia til.

Efter 5 runde med masser af spændende skoleskak, sjove kombinationer og snedige fælder var forbi, kunne de 3 nye nordiske mestre i skoleskak for piger søndag kåres i Nicolai Scene.

Top-3-placeringerne i de tre grupper var:

Gruppe A:
1. Jessica Bengtsson, Sverige
2. Hauksdottir Hrund, Island
3. Louise Segerfelt, Sverige

Gruppe B:
1. Lina Cao-Zhang, Sverige
2. Sara Næss, Norge
3. Ellen Fredericia Nilssen, Danmark

Gruppe C:
1. Nansy Davidsdottir, Island
2. Anna Cramling Bellon, Sverige
3. Thyra Kvendseth, Norge

Vi ønsker Sverige tillykke med den flotte medaljehøst – og et stort tillykke til de 3 nye nordiske mestre i skoleskak for piger. Alle resultater kan ses på hjemmesiden nordicchampionshipforgirls2015.wordpress.com.

Også fra pressen har der været stor interesse for mesterskabet. Både TV-syd og TV-Kolding var således forbi for at lave et indslag. Jyske Vestkysten bragte 2 siders opslag i søndagsudgaven af deres avis og DR-P4-trekanten havde bl.a. et interview med pigeskakansvarlig Marie Frank-Nielsen, der blev transmitteret lørdag formiddag.

Arrangørerne takker alle deltagere og interesserede for at have været med til at gøre weekendens skoleskakevent uforglemmelig. Stafetten er nu sendt videre til Norge.”.

Stor tak til Lene Wul for den fine beretning.

TV Syd lagde vejen forbi NM for piger i Kolding, se indslaget fra dagen.

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat