Velbesøgt skakskole i Randers

Velbesøgt skakskole i Randers

Skoleskak er en aktivitet, der dyrkes hele året rundt – også i skolernes sommerferie. Således deltog mere end 30 børn i alderen 5 – 15 år i Dansk Skoleskaks skakskole i Randers onsdag og torsdag i uge 29. Skakskolen blev arrangeret i samarbejde med DGI/Playground og Bysekretariatet i Randers, og fandt sted i ParkCaféen på Flyvervej i Jennumparken.

Flere kommende skoleskakspillere var mødt op for at lære brikkernes gang og indbyrdes værdi, sunde leveregler i skak – og for at prøve kræfter med en masse sjove, alternative skakformer. Kondiskak, Actionskak og simultanskak mod underviserne var blandt andet på programmet.

Det blev til to festlige dage, som afsluttedes med en hyggeturnering, hvorefter der var frugt og medaljer til alle deltagere. Flere forældre kikkede forbi og fik dermed lejlighed til at opfriske spillet – eller lære det fra grunden.

Skakskolen i Randers Nordby er en forløber for projektet The Right Move – Skoleskak i udsatte boligområder, der søsættes i Randers efter sommerferien. Som en del af projektet vil i alt ca. 700 børn fra Østervangsskolen, Vestervangsskolen, Nørrevangsskolen og Hobrovejens Skole få skoleskak på skemaet i det kommende skoleår – ligesom et væld af aktiviteter for børn og forældre vil finde sted i boligområdet Jennumparken, navnlig i ParkCaféen på Flyvervej.

Billeder fra skakskolen – i ParkCaféens fine rammer – kan ses i galleriet nedenfor.

[nggallery id=99]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat