Uddannelse i København

Uddannelse i København

Mandag og tirsdag i denne uge blev lærere og pædagog fra Sjælland uddannet på skoleskaklærer-uddannelsen i København. Blandt de deltagende lærere og pædagoger var både erfarne og helt grønne skakspillere, der alle var mødt op for at blive klogere på didaktikken og de pædagogiske metoder bag skoleskak.

Se folkeskolen.dk’ s anmeldelse af skoleskaklærer-uddannelsen her.

På uddannelsen blev deltagerne introduceret for ’step systemet’, der netop er blevet oversat til dansk. Her introduceres alle reglerne til skakspillet i et arbejdshæfte. Arbejdshæftet indeholder 13 forskellige kategorier med i alt 486 opgaver og lægger vægt på, at udvikle de grundlæggende idéer og den viden der lægger til grund for at eleverne lærer at spille skak. Læs mere om arbejdshæftet på Skakshoppen.dk.

’Step systemet’ var populært blandt deltagerne der også fik afprøvet forskellige skakformer som fx bondeskak, arm/hjerne skak, actionskak og først af brættet.

Deltager om de to undervisningsdage:

Jeg har været i skakverden længe, så det var ikke så nyt det vi havde om reglerne i går. Men undervisningsmetoden kan jeg helt klart bruge når jeg skal undervise børnene. Og legene, de var rigtig gode, der var nogle jeg ikke kendte som jeg helt klart kan bruge.

På uddannelsen blev deltagerne desuden præsenteret for det materiale der kan findes under ’Værktøjskassen’ på skoleskak.dk samt de online læringsspil der kan findes på www.skoleskak.dk/spil. Det vakte stor begejstring og satte tanker i gang om at give elever lektier i form af bronzespringeren, der kan trænes online på spil siden.

I oktober er der skoleskaklærer-uddannelse i Aarhus mens efteråret byder på uddannelser i København, Aarhus, Odense og Vordingborg. Se mere på skoleskak.dk/uddannelse og bestil plads under ’skoleskaklærer-uddannelser’ på skakshoppen.dk.

For mere info om uddannelsen kontakt Tine Kamper Holbøll på e-mail tine@skoleskak.dk eller tlf.: 2425 5344.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat