The Right Move – nu i tre kommuner

The Right Move – nu i tre kommuner

The Right Move, Snekkersten 2014Skoleskakkens socialprojekt ”The Right Move – skoleskak i udsatte boligområder” skydes nu i gang i Snekkersten. Her skal seks klasser på Borupgårdskolen og seks klasser på Skolen ved Rønnebær Allé have undervisning som en del af det almindelige skoleskema i en time om ugen indtil uge 50. Samtidig bliver der oprettet en fælles skoleskakklub for eleverne fra begge skoler i Vapnagaards fritidstilbud ”Villa Fem”.

Projektets aktiviteter fortsætter samtidig på andet år i Aalborg Øst og på tredje år i Randers. Her har i alt 7 skoler og mere end 1500 børn modtaget undervisningsforløb på skoleskemaet. Flere hundrede børn har desuden deltaget i skoleskakklub efter skoletid, events og aktiviteter i boligområdet, gigantstævner og hjælpetrænerkurser.

Projektets formål er at udvikle og afprøve nye samarbejdsformer mellem skoler og boligsociale indsatser. Begge parter har en naturlig interesse i at forbedre udsatte børns grundskoleforløb, hvilket gør skoleskak til et oplagt omdrejningspunkt for et samarbejde.

Til sommer, når projektet udløber, vil godt 2400 børn have lært at spille skoleskak af en af Dansk Skoleskaks dygtige undervisere – og der er allerede truffet aftaler om, at mange af projektets kerneaktiviteter skal forankres og gøres permanente i et samarbejde mellem skolerne og de boligsociale indsatser.

Læs mere om The Right Move eller kontakt Mikkel Nørgaard, 2984 9874 / mikkel@skoleskak.dk, hvis du ønsker yderligere informationer om projektet.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat