The Right Move i Randers kører derudaf

The Right Move i Randers kører derudaf

Hvis ikke eleverne på udvalgte skoler i Randers kendte til bonde, springer og konge før, så gør de i hvert fald nu: Skoleskak på skemaet i skoletiden, skak i skoleskakklubben efter skole og skoleskak på deres eget bræt når de kommer hjem.

Tiltagene er en del af The Right Move, et 4-årigt projekt, der skal udvikle nye samarbejdsformer mellem skoler og boligorganisationer –  og være med til at  styrke elevernes læring og sociale udvikling.

Eleverne på Hobrovejens Skole og Nørrevangsskolen har allerede stiftet bekendtskab med brikkerne i efteråret 2012 , mens det i de første måneder af 2013 er eleverne fra Vestervangsskolen og Østervangsskolen, der står for tur.

På Østervangsskolen har eleverne netop haft første lektion i skoleskak.  Eleverne var fulde af gå-på-mod og kastede sig ivrigt ud i bondeskak efter at have lært bøndernes gang på skakbrættet. Flere af eleverne var så vilde med spillet, at de næsten ikke kunne vente til næste lektion, hvor flere brikker skulle læres at kende.

The Right Move giver ikke kun eleverne mulighed for at spille skak i forbindelse med skolen. De skal også kunne spille i deres lokalområde og derfor er der åbnet en skakklub i ParkCaféen i Jennumparken.

For information om projektet, kontakt projektkoordinator Mikkel Nørgaard: mikkel@skoleskak.dk

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat