The Right Move 2013 i gang

The Right Move 2013 i gang

Hvem finder det rigtige træk?I uge 43 startede projektet ”The Right Move – Skoleskak i udsatte boligområder” op på 2 skoler i Aalborg Øst, mens det nu er i gang på andet år i Randers.

I den første uge efter efterårsferien blev Dansk Skoleskaks projekt ”The Right Move – Skoleskak i udsatte boligområder” sat i søen på Tornhøjskolen og Herningvej Skole, begge beliggende i Aalborg Øst. Projektet gik samtidig ind i sit andet år på Hobrovejens Skole og Vestervangsskolen i Randers. Konkret undervises 6 klasser på hver skole i en 8 ugers periode i Skoleskak – fra den første brik til skakmat. Senere hen vil adskillige Skoleskak-arrangementer løbe af staben i begge byer, således at eleverne møder nye legekammerater ved hjælp af deres nye, fælles leg – Skoleskak.

Om The Right Move
Erfaringer fra tidligere projekter viser, at børn i udsatte boligområder i særlig grad oplever udfordringer i forbindelse med deres skolegang. Dette adresserer projektet via undervisning i Skoleskak, hvor flere børn og unge fra udsatte boligområder hjælpes ind i bedre uddannelses- og livsforløb.

Borgmesterkandidat på besøg
Torsdag havde Tornhøjskolen i Aalborg Øst besøg af Socialdemokraternes borgmesterkandidat Thomas Kastrup-Larsen, der udtrykte stor begejstring for projektet:

“Jeg synes det er et fantastisk projekt, Dansk Skoleskak har startet i Aalborg Øst – og jeg er sikker på, at der er store gevinster at hente for de børn, der deltager i projektet. Både med hensyn til forbedret koncentrationsevne og evnen til at tænke langsigtet og strategisk. Samtidig er det et dejligt anderledes tilbud, som passer godt ind i forhold til de udfordringer, der er i Aalborg Øst.”

For mere information om The Right Move, kontakt Mikkel Nørgaard på mikkel@skoleskak.dk.

[nggallery id=160]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat