Temadag om skoleskak i Randers

Temadag om skoleskak i Randers

145 elever fra 3.-5. årgang på Østervangsskolen havde onsdag i uge 50 temadag om skoleskak. Temadagen var arrangeret af Østervangsskolen og Dansk Skoleskak som forsmag på skolens deltagelse i  The Right Move – skoleskak i udsatte boligområder (TRM) – et af Dansk Skoleskaks store social og integrationsprojekteter, som blandt andet byder på et 8 ugers undervisningsforløb i skoleskak med efterfølgende skoleskakklub.

Temadagen startede kl. 09:00 med en kort introduktion af bonden, hvorefter børnene klassevis spillede et slag bondeskak mod hinanden. Dernæst blev eleverne introduceret for løberen og skulle bagefter spille bondeskak med løbere. Således blev der løbende bygget flere og flere brikker på, hvilket resulterede i at eleverne til sidst formåede at spille med samtlige brikker.

I alt spillede eleverne fem runder skoleskak, før den klasse der præsterede bedst kunne kåres og få overrakt en stor flot pokal. Vinderen blev 5.b. som med en smal sejr vandt over parallelklassen.

Placeringen af de deltagende klasser fordelte sig således:

1. 5b , 2. 5a , 3. 3a , 4. 4b , 5. 4a , 6. 3b.

I alt er fire skoler i Randers med i The Right Move (TRM). Projektet har til formål at styrke børn og unges læring og sociale udvikling og er et samarbejde mellem lokale boligorganisationer, skolerne og Dansk Skoleskak.

Kontakt Mikkel Nørgaard for yderligere info på tlf. 2984 9874.

[nggallery id=116]

Mikkel Norgaard
mikkel@skoleskak.dk


Live Chat