TAK TIL SPAR NORD FONDEN

TAK TIL SPAR NORD FONDEN

EN HILSEN I ANLEDNING AF SKOLERNES SKAKDAG

I anledning af Skolernes Skakdags 10-årsjubilæum har vi modtaget denne hilsen fra vores partner Spar Nord Fonden:

“I den vestlige verden har vi kendt skakspillet i kun godt 700 år – og de barfodede børn i Middelalderen forestillede sig formentlig aldrig, at deres mange gange tipoldebørn skulle få tilbudt at spille spillet i skoletiden, blive undervist af nogen, som er kun lidt ældre end dem selv og samtidig opdage at skakspillet på mange måder er så meget mere end et spil.

For det første er det for ALLE børn, siger Dansk Skole Skak (og det kan vi lide) – og for det andet er det åbenbart, at spillet, på sin helt egen stille facon, er en fantastisk driver og næsten et vidundermiddel i forbindelse med børns udvikling og evner – både i matematiktimerne og i adfærd, når vi taler om koncentration, selvtillid, pli, fairness, tålmodighed og selvstændighed.

Den kontante opbakning fra Spar Nord Fonden har – uafbrudt siden 2014 – sammen med Dansk Skoleskaks store indsats betydet en mangedobling af skoleelever fra 1. klasse og op, der spiller skak både i skolen og hjemme – og at uddannelse af unge PLAYMASTERS blev en realitet. Spar Nord Fonden er med frem til 2022 – tre spændende år, der byder på både 10-årsjubilæum hos Dansk Skoleskak, 150.000 elever til Skolernes Skakdag og uddannelse af endnu 150 unge PLAYMASTERS.”

Elisabeth Rosenbeck Viksnins, kommunikationschef, Spar Nord Fonden

Se en video fra Landsfinalen 2019, hvor PLAYMASTER-eleverne spiller en vigtig rolle og hjælper deres yngre skolekammerater.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat