Skolernes Skakdag 2017

Skolernes Skakdag 2017

Tak for i år – det blev til endnu en fantastisk Skolernes Skakdag, hvor 39.742 elever fra 266 skoler havde det sjovt mens de blev klogere. Med 39.742 elever på 266 skoler satte Skolernes Skakdag 2017 ny rekord som en af Danmarks største læringsaktiviteter, hvor elever fra Hirtshals i nord, Tønder i syd, Ringkøbing i vest og Bornholm i øst dystede på tricks, fælder og kombinationer. Læs mere i pressemeddelelsen og se billeder fra dagen på facebook.com/skoleskak.

Uddannelsesordfører, Anni Matthiesen (V) åbnede dagen på Lindehøjskolen i Herlev, hvor 650 elever flyttede brikker:
“På Skolernes Skakdag er eleverne sammen om at træne koncentration, logisk tænkning og tænke fremad. Med strategi, koncentration og matematik er skak mere end et brætspil. Kort sagt – skoleskak er leg og læring, når det er bedst. Jeg glæder mig derfor over, at rekord mange skoler deltager i årets Skolernes Skakdag.”

Dagen bød på tusindvis af dyster på det sort-hvide bræt, masser af online skakspil på PLAY! og nyuddannede PLAYMASTERS, der underviste deres klassekammerater i skakreglerne. Stor tak til de mange lærere og pædagoger, der har arrangeret Skolernes Skakdag på deres skole, og til skolelederne der har prioriteret skoleskak. Vi er glade for at I er med til at fejre Skolernes Skakdag, hvor det er sjovt når eleverne bliver klogere.

Det er ikke kun på brættet der konkurreres i dag, vi trækker nemlig lod om et gigantskak mini til klassen blandt de billeder der ligges på Instagram.com/skoleskak og deles på Facebook.com/skoleskak med #godkamp #skoleskak. Vinderen annonceres til Landsfinalen 24. marts i Magion, Grindsted.

Udover de mange spændende dyster på brættet har dagen også budt på fine indslag i både store og små medier. Vi glæder os til at se og gense dem alle i aften. Har vi misset et indsalg hører vi meget gerne fra dig på skakdag@skoleskak.dk.

Landsfinalen i Skolernes Skakdag
Tilmelding til dette års Landsfinale 24. marts i Magion, Grindsted er åben fra den 11. februar til den 3. marts.

Spørgsmål? Kontakt Dansk Skoleskak skakdag@skoleskak.dk / 3049 0580.

Tak til partnerne!
Skolernes Skakdag arrangeres af lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord FondenPolitiken og Børnenes Hovedstad, Billund.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat