Stepping Stones XP-turneringer

Stepping Stones XP-turneringer

Stepping Stone projektet har over de sidste 10 gange afholdt XP-turnering  på skolerne. Alle kunne være med i XP-turneringen og der var præmier til alle deltagerne, som i alt nåede op på 178 deltagere på skolerne; Peder Lykke Skolen, Amager Fælled Skole og Klostervængets Heldagsskole.

XP er et begreb, som er hentet fra rollespil/computerspil. Det står for “eXperience Points” og betyder på jævnt dansk: Erfaringspoint. I XP-turneringen samler man både XP ved at lave en masse forskellige opgaver, øvelser, skakrelaterede lege og almindelige kamppoint, når man spiller almindeligt mod modstandere. Erfaringspoint og kamppoint tæller lige meget.

Du kan læse mere om XP-turneringsformens baggrund, regler og meget mere her.

I forbindelse med XP-turneringen har spillerne løst skakopgaver, fungeret som hjælpetrænere, spillet stafetskak, arm & hjerne skak, klubturnering, venskabskamp, lynskak, simultanskak m.m. Alle disse forskellige aktiviteter har givet eleverne point i den omtalte XP-turnering.

Turneringen blev afsluttet på forskellig vis på skolerne, men foregik i alle tilfælde med en social sammenkomst for de deltagende elever, som alle fik kiks, æbler, saftevand og pølser med brød. Derudover var der pokaler/medaljer til de tre bedst placerede i både klubturneringen og den samlede XP-turnering. Resten af spillerne fik selvfølgelig også en præmie. Der skulle en omkamp i form af et lynparti til at afgøre vinderen på Amager Fælled Skole. Du kan se videoen hvor David med de hvide brikker møder Thor.

Resultater

Peder Lykke Skolen – XP-turneringen

1. Adam
2. Noah
3. Benjamin

Peder Lykke Skolen – klubturneringen

1. Christian
2. Noah
3. Adam

Amager Fælled Skole – XP-turneringen

1. Thor (efter omkamp)
2. David (efter omkamp)
3. Sumaya

Amager Fælled Skole – klubturneringen

1. Asger (gruppe 1)
1. Stephanie (gruppe 2- mini games)
Phillip Talent pokal

Klostervængets Heldagsskole – XP-turneringen

1. Zunair
2. Ibrahim
3. Zubair

Klostervængets Heldagsskole – klubturneringen

1. Zubair
2. Zunair
3. Younes

Stepping Stone har til formål at sætte fokus på folkeskoler, som tilbyder skoleskak i undervisningen, skoleskakklubber samt uddannelse af lærere og hjælpetrænere. Dette skal samtidig være med til at bygge bro på tværs af alder, køn, religion og etnicitet.

Du kan læse mere om Stepping Stone projektet her.

[nggallery id=13].

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat