Største skoleskakstævne på dansk jord

Største skoleskakstævne på dansk jord

Fredag den 25. maj sænker der sig en larmende stilhed over Sabro hallen i Sabro. Her afholdes nemlig Gigant Stævne i skoleskak, hvor op imod 500 skak-skarpe skoleelever sætter koncentration og fordybelse i højsædet og mødes for at dyste på taktik og strategi til dét, der bliver Danmarks største skoleskakstævne til dato.

Repræsenteret til stævnet er en række århusianske skoler, der alle har deltaget i socialprojektet Bring Minoriteterne i Spil (BMIS), hvor de gennem skoleskak arbejder med integration og samtidig styrker elevernes indlæring, koncentration og sociale kompetencer. Mere end 4500 elever på en lang række skoler i Aarhus og København har deltaget i det treårige projekt, og stævnet i Sabro skal hermed markere de tre succesfulde år med skoleskak på BMIS-skoler i Århus Kommune.

Stævnet afvikles i skoletiden fra 8.45-13.00 og børnene tildeles points efter et 3-point-system, hvor en sejr giver 3 points, uafgjort giver 2 points og et nederlag giver 1 points. Dagens første kamp går i gang 09.10, hvorefter der spilles fem runder skoleskak inden alle får medaljer kl. 12.30. Der er yderligere en ekstra præmie til de elever, som klarer sig bedst i de forskellige grupper samt en præmie til den skole, hvis elever får den bedste samlede score.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat