SOMMERHILSEN FRA SFA

SOMMERHILSEN FRA SFA

SFA GÅR PÅ SOMMERFERIE, MEN VENDER STÆRKT TILBAGE

Ligesom vores øvrige indsatser holder SFA en sommerpause. Det betyder dog ikke stilstand, for bag scenen er vores dygtige læringskonsulenter i fuld gang med at udvikle nyt læringsmateriale og arrangere uddannelsesdage til det nye skoleår.

SFA kører nu på andet år, og 53 skoler og godt 230 undervisere landet over er med på rejsen. Underviserne har været på 4 uddannelsesdage, og forude venter den femte. Derudover får skolerne jævnligt supervisionsbesøg af deres tilknyttede læringskonsulent fra Dansk Skoleskak.

Samskabelse er et vigtigt element i SFA, og underviserne kan løbende komme med inputs, forslag og spørgsmål til læringskonceptet GAMBIT, som er udviklet til SFA. GAMBIT bliver hele tiden udbygget og videreudviklet, og her er feedback fra underviserne helt centralt. Underviserne kan selv sammensætte og målrette deres undervisning efter elevernes behov, og med sparring fra læringskonsulenten kan de løbende justere og tilpasse undervisningen.

Charlotte Steenbeck er læringskonsulent hos Dansk Skoleskak, og hun glæder sig over at se SFA-indsatsen udfolde sit potentiale ude på skolerne:

”Jeg har oplevet lærere se nye kompetencer i deres elever og forfølge de muligheder, der opstår i skakundervisningen, både socialt og kognitivt.”

Rosa Nielsen er en af de lærere, der er med i SFA. Hun fortæller, hvordan skoleskak udligner faglige og sociale skel i klasseværelset:

“Det er lidt sjovt, for når eleverne spiller skoleskak, har de ikke de her ’særlige behov’. De indgår på helt lige fod med resten af eleverne og er integreret på en mere ligeværdig måde. I skoleskak kan alle elever være med på lige vilkår.”

Vi glæder os til at fortsætte arbejdet sammen med alle de dygtige og dedikerede undervisere ude på skolerne.

Tak til Egmont Fonden, som støtter SFA.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat